Home / TEMA DANA / PUCA SAVEZNIŠTVO: TURSKI PARLAMENT GLASA ZA AMERIČKI GENOCID NAD INDIJANCIMA- SAD NAPUŠTAJU „INDŽIRLIK“

PUCA SAVEZNIŠTVO: TURSKI PARLAMENT GLASA ZA AMERIČKI GENOCID NAD INDIJANCIMA- SAD NAPUŠTAJU „INDŽIRLIK“

Erdogan je dva puta zapretio Sjedinjenim Državama u istom danu.

Prvo isterivanjem američkih vojnika i ratne tehnike iz dve svoje najveće vojne baze, a odmah potom i – Indijancima.

Reagujući na to što je Senat SAD izglasao rezoluciju kojom se zvanična Ankara poziva da prizna istorijsku činjenicu da je Turska 1915-te izvršila genocid nad Jermenima, Erdogan je upozorio Vašington:

„I parlament Turske može izglasati rezoluciju o  genocidu nad Indijancima prilikom kolonizacije Amerike! To će se i dogoditi. Zar se – govoreći o Americi – može ćutati o Indijancima?! Ne, to je sramna stranica Amerike!“

Turski lider je Amerikancima istovremeno poručio:

Leva mapa SAD pokazuje (označeno crvenim) gde su Indijanci živeli 1850-te, a desna – gde žive danas

„Otvorili smo preko miliona dokumenata o događajima iz 1915-te. Dođite i proučite ih“.

Iz avio-baze „Indžirlik“, gde se nalazi nuklearno oružje SAD, za poslednjih 24 časa odletelo je najmanje pet vojno-transportnih aviona američkog Ratnog vazduhoplovstva, pišu mediji, pozivajući se na podatke avijacionih resursa.

Bazu su napustila tri teška vojno-transportna aviona C-17A „Globemaster“, jedan vojno-transportni avion povećane nosivosti C-5M „Galaxy“ i jedan transportni avion vojne komande C-40B.

Vazduhoplovne snage SAD koriste avio-bazu „Indžirlik“ u provinciji Adana na jugu Turske.

Oni omogućavaju rad radarske stanice za rano upozoravanje o raketnom napadu, koja se nalazi u oblasti Kuredžik, u provinciji Malatja na jugoistoku Turske, i predstavlja deo sistema za protivraketnu odbranu NATO-a u Evropi.

Check Also

BIVŠA MINISTARKA ZDRAVLJA I POSLANICA ZATRESLA SRBIJU: BROJ UMRLIH LEKARA U SRBIJI NAJVEĆI U REGIONU JER SU PRIMILI „IMUNIZACIONO“ SREDSTVO! (VIDEO)

Gost emisije bila je prof. dr Nada Kostić bivša ministarka zdravlja u Vladi Srbije. Gospođa …