Home / TEMA DANA / Puškov upozorio predsednika Belorusije, Lukašenka: Proći ćeš kao Milošević, Gadafi i Husein!

Puškov upozorio predsednika Belorusije, Lukašenka: Proći ćeš kao Milošević, Gadafi i Husein!

Predsedavajući Odbora za spoljne poslove ruske Državne Dume Aleksej Puškov upozorio je danas predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka da bi zbog „detanta“ sa Amerikom mogao da završi kao „Milošević, Gadafi ili Sadam Husein“.

Russian President Putin Visits Sochi
„Milošević, Gadafi i Husein – svi su pokušavali da budu prijatelji sa Sjedinjenim Američkim Državama. Njihove sudbine su dobro poznate. Sada SAD nude ‘nove odnose’ Lukašenku. To je opasan eksperiment“, napisao je Puškov na svom Tviter nalogu.

Ovaj komentar Puškova je, kako prenosi Raša tudej, usledio nakon nedavne izjave pomoćnice američkog državnog sekretara Viktorije Nuland da je došlo do malog poboljšanja u američko-beloruskim odnosima.

Lukašenko se u nedelju sastao sa ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom kada je opisao dve zemlje kao „susede i rođake“ i obećao da će „u jednom danu“ ispuniti sve što Porošenko zatraži.

Lukašenko je takođe rekao da beloruski građani „treba da prestanu da se mole samo za Rusiju“ i naložio vladi da pronađe nova tržišta za belorusku robu nakon kratkoročne odluke Moskve da obustavi uvoz proizvoda iz Belorusije.

Danas je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov rekao novinarima da bi Putin mogao da razgovara sa Lukašenkom o postojećim problemima, na samitu Organizacije o kolektivnoj bezbednosti i Evroazijske ekonomske unije u utorak u Moskvi.

(Tanjug)

Check Also

BLIŽI SE RAT NA DALEKOM ISTOKU: KAD POČINJE SUKOB KINE I SAD OKO TAJVANA?!

Neočekivano koliko i obeshrabrujuće, američki i kineski mediji došli su do konsenzusa koji nisu tražili. …