Home / AKTUELNO / Kosmajcu oduzeli 14 kuća i zgrada, sportske hale, hotel..!

Kosmajcu oduzeli 14 kuća i zgrada, sportske hale, hotel..!

Od Dragoslava Kosmajca, osumnjičenog za poresku utaju, prevaru i falsifikate, privremeno je oduzeto 14 zgrada i kuća, sportskih hala, hotel… Među oduzetim objektima je i centralno zdanje u Žabljačkoj ulici na Zvezdari, gde je živeo sa suprugom i sinom u vili na placu od 10,4 ara s pomoćnim zgradama i bazenom.

500- kosmajac

Ti zakupci će mesečnu rentu, umesto Kosmajcu kao dosad, ubuduće uplaćivati Direkciji za oduzetu imovinu Ministarstva pravde. U Ulici majke Angeline Kosmajcu su oduzeta sportska hala, zgrada sa svlačonicama i kafićem, kao i 2 stambene zgrade i garaža.

Kosmajac je sa sinom Lazarom suvlasnik zemljišta od 14 ari u Bulevaru kralja Aleksandra na kome je nedovršen hotel od 322 kvadrata. U Bulevaru su oduzeti plac od 3,2 ara na kome su 2 stambene zgrade, delovi drugih placeva u ovoj ulici, trećine stambene zgrade, četiri pomoćna objekta i jedna garaža.

U opštini Zvezdara su Kosmajcu oduzeta još 3 placa od ukupno 7,56 ari. U Ustaničkoj mu je oduzeta poslovna zgrada od 242 kvadrata, polovina druge stambene i jedna poslovna površine 96 kvadrata. U Ulici Milana Rakića ostao je bez 5,14 ari zemljišta sa stambenom i pomoćnom zgradom, garaža i dve trećine stambene zgrade.

Od njegove supruge Aleksandre zaplenjeno je 7,9 ari sa porodičnom zgradom, dve pomoćne zgrade i garaža, kao i plac.

Protiv Kosmajca su viša tužilaštva u Beogradu i Smederevskoj Mitrovici, kao i beogradsko prvo osnovno tužilaštvo, pokrenula 5 postupaka za poresku utaju, podstrekivanje na zloupotrebu službenog položaja, prevaru, protivpravno zauzimanje zemljišta i falsifikovanja isprava.

Pritvor mu je određen u postupku koji vodi Više tužilaštvo u Beogradu i gde je jedino imao priliku da iznese odbranu, ali je to odbio, jer nije bio prisutan njegov izabrani branilac, već advokat po službenoj dužnosti.

(Srbijadanas.com)

 

Check Also

NAJAVIO NOVU PANDEMIJU: BIL GEJTS „PREDVIĐA“ ŠEST PROMENA U SVETU POSLE KORONE

Bil Gejts, osnivač Majkrosofta i Fondacije Melinda i Bil Gejts, govori o šest ključnih promena …