Home / AKTUELNO / Kosmajcu oduzeli 14 kuća i zgrada, sportske hale, hotel..!

Kosmajcu oduzeli 14 kuća i zgrada, sportske hale, hotel..!

Od Dragoslava Kosmajca, osumnjičenog za poresku utaju, prevaru i falsifikate, privremeno je oduzeto 14 zgrada i kuća, sportskih hala, hotel… Među oduzetim objektima je i centralno zdanje u Žabljačkoj ulici na Zvezdari, gde je živeo sa suprugom i sinom u vili na placu od 10,4 ara s pomoćnim zgradama i bazenom.

500- kosmajac

Ti zakupci će mesečnu rentu, umesto Kosmajcu kao dosad, ubuduće uplaćivati Direkciji za oduzetu imovinu Ministarstva pravde. U Ulici majke Angeline Kosmajcu su oduzeta sportska hala, zgrada sa svlačonicama i kafićem, kao i 2 stambene zgrade i garaža.

Kosmajac je sa sinom Lazarom suvlasnik zemljišta od 14 ari u Bulevaru kralja Aleksandra na kome je nedovršen hotel od 322 kvadrata. U Bulevaru su oduzeti plac od 3,2 ara na kome su 2 stambene zgrade, delovi drugih placeva u ovoj ulici, trećine stambene zgrade, četiri pomoćna objekta i jedna garaža.

U opštini Zvezdara su Kosmajcu oduzeta još 3 placa od ukupno 7,56 ari. U Ustaničkoj mu je oduzeta poslovna zgrada od 242 kvadrata, polovina druge stambene i jedna poslovna površine 96 kvadrata. U Ulici Milana Rakića ostao je bez 5,14 ari zemljišta sa stambenom i pomoćnom zgradom, garaža i dve trećine stambene zgrade.

Od njegove supruge Aleksandre zaplenjeno je 7,9 ari sa porodičnom zgradom, dve pomoćne zgrade i garaža, kao i plac.

Protiv Kosmajca su viša tužilaštva u Beogradu i Smederevskoj Mitrovici, kao i beogradsko prvo osnovno tužilaštvo, pokrenula 5 postupaka za poresku utaju, podstrekivanje na zloupotrebu službenog položaja, prevaru, protivpravno zauzimanje zemljišta i falsifikovanja isprava.

Pritvor mu je određen u postupku koji vodi Više tužilaštvo u Beogradu i gde je jedino imao priliku da iznese odbranu, ali je to odbio, jer nije bio prisutan njegov izabrani branilac, već advokat po službenoj dužnosti.

(Srbijadanas.com)

 

Check Also

SNIMAK KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: POGLEDAJTE ŠTA MONSTRUM RADI NA SAHRANI ĐOKIĆA (VIDEO)

Goran Džonić stajao je u pozadini. On je bio u blizini mrtvačkih kola dok je …