Home / TEMA DANA / Putin „dao signal“ da je izuzetno zadovoljan paradom srpske vojske!

Putin „dao signal“ da je izuzetno zadovoljan paradom srpske vojske!

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković izjavio je da je predsednik Rusije Vladimir Putin bio „izuzetno zadovoljan“ nastupom pripadnika Vojske Srbije na vojnoj paradi „Korak pobednika“ u Beogradu.

„Bio je izuzetno zadovoljan onim što su prikazali pripadnici Vojske Srbije u čast velikih jubileja, našeg predsednika i u njegovu čast“, rekao je Diković gostujući u Dnevniku Radio-televizije Srbije (RTS).

On je istakao da će konačnu ocenu o uspehu parade dati predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ali da mu je on „dao signal“ da je zadovoljan, kao i ministar odbrane Bratislav Gašić.

Prema njegovim rečima, zbog parade su pripadnici vojske uspeli da usavrše „veštine i navike koje nismo imali prilike da na ovaj način proverimo“, a vojnici su se „konačno uverili u sigurnost sistema i pouzdanost oružja“.

„Mislim da najveća dobit ove parade jeste to što smo pokazali veliko jedinstvo, veliko dostojanstvo i da sve ono što se ulaže u pripadnike Vojske Srbije nije uzalud“, naglasio je Diković.

Načelnik Generalštaba je ocenio da sporazum o vojno-tehničkoj saradnji sa Ruskom federacijom, koji je potpisan u četvrtak, pruža mogućnosti za saradnju u skoro svim oblastima odbrane i da će „bitno uticati na sposobnosti naše vojske“.

On je dodao da su se vojnici pripremali 15 dana, dok vežbe za ovakvu paradu obično traju izmedju tri i pet meseci, i zahvalio je gradjanima koji su po lošem vremenu prisustvovali manifestaciji „iz ljubavi prema vojsci i prema Srbiji“.

(Beta)

Check Also

JURIĆ ZATRESAO SRBIJU: MUP I NADLEŽNI ZNAJU SVE O DESETINI POLITIČARA KOJI SU PEDOFILI

Osnivač fondacije “Tijana Jurić” Igor Jurić rekao je da nadležni u Srbiji imaju informacije ne …