Home / U FOKUSU / Ruski mediji: Putin u Srbiji vakciniše Evropu protiv nacizma!

Ruski mediji: Putin u Srbiji vakciniše Evropu protiv nacizma!

Ruski mediji aktivno izveštavali o poseti predsednika Vladimira Putina Srbiji. Ruski list Pravda objavio tekst pod naslovom „Putin otišao u Srbiju kako bi vakcinisao Evropu protiv nacizma“.

„Vladimir Putin se obratio lokalnim novinarima na temu glavnih svetskih problema, među kojima je i slabljenje dejstva ″vakcine protiv nacističkog virusa″, koja je izrađena za vreme Nirnberškog procesa“, piše ruska Pravda citirajuću Putinov intervju srpskom listu Politika.

″Vidljivi tragovi – otvorene manifestacije neonacizma postale su uobičajene u Letoniji i drugim baltičkim zemljama. Poseban nespokoj izaziva situacija u Ukrajini, gde je u februaru došlo do neustavnog puča, prekinutog od strane nacionalista i drugih radikalnih grupa″, prenosi Pravda izjavu Putina.

„Ruski lider izjavio je da je glavni zadatak svih zemalja odupiranje nacističkom režimu i njegovom veličanju. On smatra da svet mora da se fokusira na borbu protiv ″svih oblika i manifestacija rasizma, ksenofobije, agresivnog nacionalizma i šovinizma″, citira Pravda.

RIA novosti su objavile tekst pod naslovom „Srpski antifašisti sproveli su akciju podrške Putinovoj poseti Beogradu“ i izveštavala o raznim akcijama podrške Putinu u Beogradu.

Putinova poseta Srbiji izazvala je pažnju i ukrajinskih medija pa je tako list Korespodent objavio naslov „Zbog Putinove posete Srbi podigli spomenik ruskom caru i organizuju paradu“. Zbog zaoštrenih odnosa dve zemlje, ukrajinski mediji kritički gledaju na dolazak Putina u Srbiju.

(Srbija Danas)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …