Home / TEMA DANA / STRAH OD UDRUŽIVANJA SA ZAPADOM: Putin sprema „okupaciju“ Srbije!

STRAH OD UDRUŽIVANJA SA ZAPADOM: Putin sprema „okupaciju“ Srbije!

putin
U toku je veliki sukob između Rusije i zapadnih zemalja, a najpre Velike Britanije i SAD. Svi se slažu da je na snazi novi hladni rat u kojem se sukobljene strane nadmeću u vojnoj ali i ekonomskoj jačini.

Srbija je predmet velikih interesovanja obe strane,  a po svemu sudeći Rusija je u velikom strahu da će Srbija u  narednom periodu da krene u potpunosti ka Evropskoj uniji i „udruživanju“ sa zapadom.

Kako saznajemo iz visokih izvora ruske diplomatije, Putinov kabinet je pre izvenog vremena tražio pravi način da se Srbija uspori ka tim evroatlantskim integracijama a jedno od najjačih oružja Moskve biće instaliranje i finansiranje nevladinog sektora u Srbiji koji će vršiti prorusku propagandu. Prema rečima izvora ovakva praksa nije novitet, jer se ona uveliko sprovodi u mnogim državama gde Rusija primećuje „nedopustivo“ udaljavanje od zvaničnih stavova Moskve.

 

NVO sektor Srbije biće bukvalno pred okupacijom od strane ruskih investicija koje će pažljivo biti koncentrisane na finansiranje projekata u Srbiji koji bi trebalo da promovišu Rusiju i njenog predsednika.

Izvor iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije napominje nam da postoje ovakva saznanja ali da je to sasvim očekivano jer u Srbiji mnoge nevladine organizacije već godinama uzimaju novac sa zapada kako bi sprovele tamošnje interese u našoj zemlji, i da za to svi znaju. Te da nije čudno što je sada i Rusija odlučila da uradi isto.

Prema našim saznanjima, veliku podršku stvaranju i promociji tih organizacija u Srbiji daće i mnoge desničarske organizacije u Srbiji poput Obraz-a i SNP Naši. Međutim nije jasno da li će Rusija direktno i finansirati ove navedene projekte.

 

Naše dopisništvo iz Moskve razgovaralo je sa nekoliko uglednih novinara iz tog grada, i došlo se do informacija da će Srbija biti prva na listi „NVO okupacije“, te da su naredne na redu Hrvatska, Crna Gora ali i Mađarska. Ruski novinari koji se bave istraživačkim radom, su naveli da je posebno interesovanje na Balkanu što se tiče Rusije vezano za Crnu Goru, kao i da zabrinjava njihov jasni i odlučan put ka učlanjenju u NATO što će Rusija pokušati sprečiti.

(M.E., Slobodni mediji)

Zabranjeno kopiranje!

Check Also

Britanija poslala brodove u Odesu..– Moskva: Ulazimo u nuklearnu fazu!

Rusija ceni želju Britanije, da pošalje ratne brodove u Odesu. „Pojava ratnih brodova NATO-a u …