Home / TEMA DANA / PUTINOV ŠAH MAT! AMERI I KIJEV ĆE TEK SAD POLUDETI: Rusija na KRIMU pronašla OGROMNE REZERVE GASA!

PUTINOV ŠAH MAT! AMERI I KIJEV ĆE TEK SAD POLUDETI: Rusija na KRIMU pronašla OGROMNE REZERVE GASA!

Sveobuhvatna studija će biti sprovedena na obali Krima gde bi se mogla naći velika nalazišta gasa, izjavio je šef Ruske akademije nauka Aleksandar Sergejev.

– Želimo da pokrenemo pitanje razvoja krimskog šelfa. Studije koje su ranije bile sprovedene i one koje su u toku pokazuju da bi moglo biti poprilično značajnih rezervi gasa – rekao je Segejev.

Sergejev, koji trenutno boravi u trodnevnoj radnoj poseti poluostrvu, planira sastanak sa predstavnicima krimske kompanije za proizvodnju nafte i gasa „Černomorneftegaz“.

– Nudimo da sprovedemo sveobuhvatnu studiju koja obuhvata seizmička ispitivanja i dijagnostiku koristeći naprednu tehnologiju kako bi utvrdili najverovatnije područje sa gasom na šelfu – dodao je on.

Prema zvaničnicima, stručnjaci Ruske akademije nauka koji su stigli na Krim ne sumnjaju da na šelfu postoje gasna polja.

Sergejev je objasnio da u ovom trenutku naučnici i predstavnici „Černomorneftegaza“ razgovaraju o tome kako pravilno obaviti posao. On je dodao da projekat ima potpunu podršku krimskih vlasti.

Check Also

UDARNA VEST: NIJE HAMAS TRAŽIO OBUSTAVU RATA NEGO IZRAEL- ŠOK RAZLOZI

Izraelski mediji prenose da je Tel Aviv molio SAD da posreduju u prekidu vatre tokom …