Home / TEMA DANA / RADULOVIĆ OTKRIVA ZAŠTO ZAPAD RUŠI BOJKOT IZBORA…

RADULOVIĆ OTKRIVA ZAŠTO ZAPAD RUŠI BOJKOT IZBORA…

Predsednik pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović ocenio je da Nemačka, preko EU, “na sve načine pokušava da sruši bojkot izbora” u Srbiji i da omogući produžetak legitimiteta Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

Radulović je u NJujorku, gde je razgovarao sa članovima srpske dijaspore, ocenio da je vlast na čelu sa Aleksandrom Vučićem „u službi nemačkih ambicija, a ne interesa gradjana Srbije“.

„Nemačka je najzainteresovaniji igrač u Srbiji. Balkan je prostor koji Nemačka kolonizuje jer joj je potreban izvor jeftine radne snage. U Srbiji se, uz podršku EU, ne gradi zemlja nalik uredjenim državama Evrope, već kolonija. NJima je u interesu da Srbija izgleda baš ovako kako izgleda. U trenutku kada režim potresaju najgore moguće medjunarodne afere, Vučić dobija poziv Merkelove, a nama se govori da Srbija ide u dobrom pravcu“, naveo je Radulović a preneo DJB.

Ponovio je da u Srbiji nema uslova za regularne izbore i da „prava opozicija“ mora da istraje u bojkotu.

„Vlast u Srbiji čini sve da ponovo osvoji vlast i u tome ne preza ni od čega. Umesto da se mediji otvaraju i za opoziciju, oni pojačavaju jednostrano obaveštavanje i hajku na sve koji iskazuju nezadovoljstvo. Ranije su na udaru bili samo predstavnici opozicije, a u poslednje vreme to su i nezadovoljni radnici ili studenti, čak i gradjani nezadovoljni stanjem u svojoj mesnoj zajednici ili kritički nastrojeni tviteraši. Drugačije ne sme da postoji, a ako već postoji, ne sme da se vidi. To je maksima režima Aleksandra Vučića“, naveo je lider DJB.

Radulović je dodao da bojkot „mora da se uozbilji i fokusira“.

„To nije borba protiv Vučića, već borba za regularne izbore. Manji broj realnih zahteva i bez zbunjujućih poruka gradjanima. Bojkot je zadatak koji moraju da reše Savez za Srbiju, Pokret slobodnih gradjana i Dosta je bilo“, naveo je Radulović.

(Beta.rs)

Check Also

UDARNO! VODEĆI BRITANSKI STRUČNjAK: VAKCINISANI MOGU DA PRENOSE INFEKCIJU KORONAVIRUSOM!

Britanski vodeći epidemiolog Džonatan Van-Tam upozorio je da osobe koje su primile vakcinu protiv kovida …