Home / TEMA DANA / REGION OPET GORI! PRETNJA SRBIJI I REPUBLICI SRPSKOJ! Hrvatska objavila da nabavlja novo oružje! ISKLJUČIVO NAPADAČKO!

REGION OPET GORI! PRETNJA SRBIJI I REPUBLICI SRPSKOJ! Hrvatska objavila da nabavlja novo oružje! ISKLJUČIVO NAPADAČKO!

009547854654

Neoustaški režim u Hrvatskoj objavio je da planira kupovinu najmodernijih američkih jurišnih helikoptera tipa “apač”. Zagreb planira da za nabavku “apača” potroši čak 400 miliona evra.

Ovu informaciju proteklog vikenda nedeljnik Globus je objavio kako hrvatsko ministarstvo odbarane planira nabavku 18 borbenih letelica, ali i novih podmornica i tenkova, kao i da vojsku poveća sa 16.000 na 25.000 ljudi.

Stručni sagovornici upozoravaju da je nabavka izrazito napadačkih helikoptera, kakvi su “apači” ozbiljna pretnja Srbima u Republici Srpskoj i Srbiji.

Prema navodima, hrvatska vojska kupuje eskadrilu “pravih borbenih helikoptera”, što je potvrdio i hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević. Prema njegovim rečima, Zagreb se mora prilagođavati “brzim promenama bezbednosnog okruženja”.

Vojni analitičar Miroslav Lazanski kaže da je veliko pitanje hoće li SAD dati Hrvatima Apače.

– Logistika “apača” je izuzetno skupa, u pitanju su milioni na mesečnom nivou. Zbog toga te helikoptere nemaju ni neke stare članice NATO pakta koje su mnogo razvijenije od Hrvatske. Ovo je, dakle , vrlo ambiciozan plan naših suseda, ali mislim da je još na dugom štapu.

Ipak, nabavka apača koji su specijalizovani za protivoklopna dejstva, logična je odluka Hrvata jer Srbija ima znatano više tenkova od njih i oni to doživljavaju kao pretnju. Ako se na kraju ispostavi da Vašington to planira, mi ne smemo ostati nemi.

Siguran sam da će naš odgovor biti nabavka novog oružja od Rusije, pre svega modernih PVO sistema – podvlači Lazanski.

(SrbijaDanas)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …