Home / U FOKUSU / OVAJ ŠIPTARSKI PLAN MOŽE IZAZVATI RAT: Tači, Haradinaj i Veselji spremaju ubistva srpskih lidera

OVAJ ŠIPTARSKI PLAN MOŽE IZAZVATI RAT: Tači, Haradinaj i Veselji spremaju ubistva srpskih lidera

Foto: Profimedia/AFP
Foto: Profimedia/AFP
Albanci napravili spisak za likvidaciju lidera Srba koji ne podržavaju formiranje Vojske Kosova, ekskluzivno saznaje „Alo!“.

Prema našim informacijama, Albancima je dato zeleno svetlo sa Zapada da pokušaju da razjedine Srbe na Kosovu, a plan je da se tamošnjim liderima prvo ponudi novac, slede ucene, a ako ništa od toga ne uspe, planirane su likvidacije!

Kako saznajemo iz bezbednosnih struktura, tajna služba Albanaca sa Kosova ŠIK već je napravila spiskove sa imenima i spremila detaljan plan likvidacije srpskih lidera, kao i njihove nestanke, odnosno nesrećne slučajeve.

– Albanci sada pokušavaju da novcem dođu do pojedinih srpskih predstavnika i preko njih se izbore za glasove za formiranje vojske Kosova. Njihov prevashodni zadatak je da uzmu najveći deo nealbanskog korpusa i stave pod svoju kontrolu, ako im to ne uspe, prelaze na sledeći plan.

Tajna služba Albanaca ŠIK do sada je veoma uspešno uklonila sve dokaze protiv Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija. Haradinaj i Tači obećavaju sigurno formiranje vojske Kosova, koja bi se odmah pozicionirala na administarativnoj liniji sa Srbijom.

Suvišno bi bilo objašnjavati šta bi to značilo za Srbe na Kosovu i kakav bi to bezbedonosni izazov za Srbiju bio – kaže naš izvor i podseća da ŠIK postoji još od 1996. i da je reč o veoma moćnoj organizaciji, koja ima uporišta u svim vladama u okruženju.

– Od oko 900 miliona maraka, koliko je prikupljeno za pobunu na KiM od 1996. do 1999, kako se navodi o izveštaju BIA o albanskom terorizmu, polovina novca je od trgovine narkoticima, čime se bavio upravo ŠIK! Tači je nekada u ŠIK-u bio rukovodilac u kontraobaveštajnoj službi.

Među rukovodiocima te tajne službe bio je i Fatmir Ljimaj, bliski Haradinajev saradnik i takođe komandant OVK – nastavlja naš izvor.

Komentarišući ovu situaciju, analitičar Saša Borojević za „Alo!“ kaže da je ŠIK veoma razgranat i veoma opasan.

– Nažalost, u pravljenju tog spiska i lociranju vodećih Srba pomažu pojedini Srbi, koji baš u Kosovskoj Mitrovici grade zgradu u srpskom delu, i to sa albanskim partnerom i firmom.

U okviru ŠIK-a se nalaze i odeljenja za propagandu van Kosova i na Kosovu, pa odeljenje za finansije i donacije i odeljenje viđenijih ljudi za odbranu interesa rata, dakle, nesumnjivo je da se radi o veoma moćnoj organizaciji!

Poznato je da su evropske bezbednosne službe još 2011. vodile istragu povodom misteriozne smrti svedoka Agima Zogaja u Nemačkoj, a za koga je bio zadužen Euleks. Zogaj je bio jedan od ključnih svedoka protiv Haradinaja, a naročito protiv Ljimaja, za zločine u Klečki.

Istraga je obuhvatala i jednog bivšeg političkog savetnika šefa misije Euleksa, koji je bio blisko povezan sa Kadrijem Veseljijem, koji je vodio obaveštajnu službu ŠIK, i Džavidom Haljitijem, predvodnikom kontraobaveštajne službe. Oni su imali i političke funkcije – kaže naš sagovornik.

(Izvor: Alo)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …