Home / TEMA DANA / Rekonstrukcija Vlade u januaru..?!

Rekonstrukcija Vlade u januaru..?!

U okviru nove rekonstrukcije Vlade Srbije, koja bi trebalo da bude u januaru, očekuje se i promena nekih ministara, pišu „Večernje novosti“.

srbija vlada

Prema informacijama do kojih je došao ovaj list, premijer Srbije Aleksandar Vučić već je naložio ministrima iz Srpske napredne stranke da mu do novembra i šestomesečnog preseka rada Vlade dostave detaljne izveštaje o svojim rezultatima.

Posle analize rada naprednjačkih i nestranačkih članova kabineta, Vučić će razgovarati i s liderima koalicionih partnera o učincima njihovih ministara.

U skladu s tim izveštajima, o pozitivnim i negativnim poenima u radu svih resora u Nemanjinoj 11, predsednik Vlade će odlučiti ko od ministara nije dobio prelaznu ocenu i predložiće njegovu smenu.

Kako saznaju Novosti, on nije potpuno zadovoljan dosadašnjim rezultatima pojedinih članova svog tima i spreman je da ih smeni, ali će, ipak, sačekati još jednu detaljnu analizu učinjenog i propuštenog.

Na osnovu isplaniranog redosleda poteza, Vučić bi trebalo da sredinom januara, posle božićnih praznika, predloži novu rekonstrukciju kabineta.

To će biti druge kadrovske promene otkako je formiran kabinet. U julu je ostavku podneo ministar finansija Lazar Krstić, pa je na njegovo mesto 4. avgusta izabran Dušan Vujović. Posle toga, na upražnjeno mesto ministra privrededošao je Željko Sertić.

Vučić planira da na svakih pola godine pravi novi presek stanja u Vladi. Ako bude potrebno, biće i novih kadrovskih osveženja kabineta i uvođenja drugih „igrača“, piše ovaj list.

(Večernje Novosti)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …