Home / TEMA DANA / RON POL UPOZORAVA: Nove “SANKCIJE IZ PAKLA” će dovesti do RATA sa Rusijom

RON POL UPOZORAVA: Nove “SANKCIJE IZ PAKLA” će dovesti do RATA sa Rusijom

Uvek možete računati na to da će neokonzervativci u Kongresu ignorisati stvarnost, ignorisati dokaze, i ignorisati zdrav razum u svom beskrajnom pokušaju da nas uključe u još jedan rat.

Prošle nedelje, na primer, senatori Džon Mekejn, Lindzi Grejam, Bob Mendez, i drugi, prdružili su se onome što je senator Grejam nazvao “zakonom o paklenim sankcijama,“ koji za cilj ima primenu “razarajućih“ sankcija na Rusiju.

Senator Grejem se hvalio da će zakon uključivati sve sa čime raspolažu u svom pokušaju da pojača tenzije sa Rusijom.

Senator Kori Gardner se hvalio da novi zakon o sankcijama “uključuje zahtev da Stejt department odredi da li Rusija zaslužuje imenovanje Države koja sponzoriše terorizam.“

Da li on uopšte zna šta reč “terorizam“ znači?

Senator Ben Kardin upozorava da se taj zakon mora usvojiti kako bi se ojačala naša odluka protiv “Šeme Vladimira Putina za uništavanje demokratskih institucija i vrednosti širom sveta, direktne i rastuće pretnje američkoj nacionalnoj bezbednosti.“

Šta je Rusija učinila da zasluži sankcije koje će “uništiti“ zemlju i eventualno je nazvati sponzorom terorizma? Senator Mendez nam kaže: “Kremlj nastavlja da napada našu demokratiju, podržava ratni kriminal u Siriji, i krši suverenitet Ukrajine.“

Postoji veliki problem sa ovim optužbama protiv Rusije: one se zasnivaju na potpunim lažima i nedokazanim optužbama koje nastavljaju da budu bizarne sa svakim novim ponavljanjem. Kako je čudno kada američki senatori poput Mendeza zahtevaju da stanemo uz naše NATO saveznike čak iako to znači rat, a napadaju Rusiju za isti postupak u Siriji. Da li je sirijski predsednik “ratni zločinac,“ kao što on tvrdi? Znamo da će njegova vojska konačno, uz pomoć Rusije i Irana, poraziti ISIS i Al Kaidu, koji su uz podršku SAD-a sedam godina Siriju pretvarali u ruševinu. Da li bi Mendez i njegovi saveznici više voleli da je ISIS na vlasti u Siriji?

I koliko je licemerno za Mendeza da govori o tome da Rusija krši suverenitet Ukrajine. Nemiri u Ukrajini su započeli državnim udarom pod pokroviteljstvom SAD-a protiv izabranog lidera 2014. godine. Sve to postoji snimljeno.

Kako Rusija “napada našu demokratiju“? Još uvek čekamo na bilo kakav stvaran dokaz da je Rusija bila umešana u naše izbore 2016. godine i da namerava da se umeša u naše izbore 2018. godine. Ali to ne sprečava propagandiste, koji bez dokaza tvrde da je Rusija stajala iza izbora Donalda Trampa.

Ovi senatori tvrde da će sanckije dovesti Ruse do pakla, ali greše. Sankcije su dobre samo za dve stvari: uništavanje života nedužnih civila i dovođenje do rata.

Kao što sam pomenuo prošle nedelje, čak i naša istorija pokazuje da sankcije vode do rata i da ih ne treba olako shvatati. Tokom priprema za američko učešće u ratu 1812.godine, SAD su poslovale sa Francuskom i Velikom Britanijom, koje su bile u međusobnom ratu. Kad je Velika Britanija zaključila da SAD favorizuju Francusku u svojoj trgovini, nametnuli su sankcije za SAD. Šta je Vašington učinio u odgovoru na to? Poglasio je rat. Otuda Rat iz 1812.godine, kog se većina Amerikanaca seća kao vremena kada su Britanci spalili Belu kuću.

Nedavne ankete pokazuju da većina Amerikanaca odobrava nedavni sastanak predsednika Trampa sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Među republikancima, velika većina podržava ovaj sastanak. Možda će dobar poraz u novembru probuditi neokonzervativne ratne huškače.

Webtribune.rs

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …