Home / TEMA DANA / RUSI PROIZVELI MOĆNO PODVODNO ORUŽJE KOJE MOŽE IZAZVATI RAT NA ARKTIKU! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

RUSI PROIZVELI MOĆNO PODVODNO ORUŽJE KOJE MOŽE IZAZVATI RAT NA ARKTIKU! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Rusija će se suočiti sa žestokim sukobom sa Sjedinjenim Državama u vodama Arktika, u kojem će ruska mornarica pomagati tihim podmornicama i najnovijim podvodnim bespilotnim letelicama. 

Inženjeri Centralnog biroa za pomorsko inženjerstvo „Rubin“ dizajnirali su najnoviji podvodni dron „Surrogate“, sposoban da se predstavlja kao podmornica. Uređaj, prema predstavnicima biroa, može, zbog akustičkog sistema, imitirajući podmornicu, „prevariti“ sisteme za otkrivanje aviona i brodova.

Razvoj takvog drona rezultiraće problemima američke flote. Konkretno, američka kampanja na Arktiku može biti ugrožena, gde će se, prema mišljenju stručnjaka, uskoro razviti borba između Moskve i Vašingtona.

„Sada se očekuje žestoko podvodno ratovanje na Arktiku, posebno imajući u vidu da su Sjedinjene Države proglasile Arktik zonom svojih interesa. Oni će čak i graditi ledolomce. U tu svrhu doći će

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

do stalnog približavanja podmornica, naših strateških krstarica. Naši će paziti na njihove krstarice. Bespilotna letelica se pravi kako bi se odvratila pažnja ne samo podmornica, već i površinskih protivpodmorničkih brodova, kako bi neprijatelj koristio oružje protiv takvih imitatora “, kažu ruski stručnjaci.

Ključna karakteristika ovog projekta je njegova elektrana. Činjenica je da će bespilotne letelice raditi na litijum-jonskim baterijama, što im omogućava da dugo ostanu pod vodom bez

punjenja. Takva tehnologija, kako napominje stručnjak, u budućnosti će značajno proširiti borbene sposobnosti ruskih, bez nuklearnih podmornica.

„Sasvim je prikladno praviti podvodne dronove na litijum-jonskim baterijama. Sa njima će bolje manevrisati i odvesti neprijateljske brodove. Ako govorimo o podmornicama, prelaz na ove baterije omogućuje napuštanje instalacija nezavisnih od vazduha, jer one uključuju određene poteškoće ”, objašnjavaju stručnjaci.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Prema njihovim rečima, danas Rusija ima samo dve moguće opcije za razvoj nenuklearnih podmornica, od kojih je jedna prelazak na litijum-jonske baterije.

„Sada imamo dva puta- ili nastavljamo poboljšavati instalacije nezavisne od vazduha, ili idemo putem takvih baterija koje su velike, i omogućavaju našim podmornicama da ostanu pod vodom oko

dve nedelje. U tajnosti, ovo se može uporediti sa nuklearnim podmornicama. Oni će čak biti tiši od atomskih, jer atomski podrazumeva rad mehanizama. Ovo je proces u kojem je Rusija ravnopravna sa Sjedinjenim Državama, a u nekim segmentima je čak i ispred “, tvrde eksperti.

Prema Dandikinu, takvi kompleksi treba da budu uključeni u arsenal svih ruskih pomorskih baza, u kojima se koriste podmornice.

„Dronovi bi trebali biti tamo gde su naše podmornice- na borbenim dužnostima. Tamo gde naše podmornice nadgledaju ne samo Sjedinjene Države, već i Britanija, Francuska, Japan i Južna Koreja. Sve podmornice moraju imati takve imitatore “, naglašavaju stručnjaci.

Webtribune.rs

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …