Home / TEMA DANA / RUSI SPREMAJU IZDAJU?! DAČIĆ „ZALEDIO“ SRBE: Popović samo misli da zna pravi stav Moskve o Kosovu!

RUSI SPREMAJU IZDAJU?! DAČIĆ „ZALEDIO“ SRBE: Popović samo misli da zna pravi stav Moskve o Kosovu!

Kako neko ko ne podržava ono što je izneo Aleksandar Vučić može da sedi u Vladi, upitao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić povodom izjave ministra Nenada Popovića da je protiv ideje razgraničenja i za poštovanje Ustava, koju inače smatra skandaloznom.

– Ne mogu da razumem da neko sedi u Vladi, neko ko je izabran u Parlament na listi Aleksandra Vučića. Pa, znate kad bi Nenad Popović drugačije ušao u parlament? Gledao bi ga iz Moskve na razglednici – rekao je Dačić.

On je dodao i da Popović izjave protiv ideje razgraničenja daje „iz Moskve“, uveren „da zna šta o tome Moskva misli“.

– On pojma nema da se pre pet godina Putin saglasio sa ovim predlogom – rekao je Dačić za TV Pink.

Kako je kazao, „predsednik Vučić i ja smo lično razgovarali sa Putinom o ovome“.

Dačić je naveo i da su razgovori o konačnom rešenju kosovsovskog problema još daleko, da politika Srbije treba da bude dijalog i kompromis, ali i da je za takvu politiku potrebno državno jedinstvo.

– Zbog toga i nerviraju istupi i stavovi koji narušavaju državno jedinstvo – rekao je on, komentarišući Popovićevu izjavu da je protiv ideje razgraničenja i za poštovanje Ustava.

On se osvrnuo i na Popovićevu poruku „dogodine u Prizrenu“.

– Zanima me kako će Popović otići u Prizren kao ministar? To pokazuje neshvatanje političkih odnosa i davanje izjava koje nemaju nikakvog smisla. Ako Popović ima neke dileme oko politike koju vodi Vučić, mislim da je dobar način da sa njim porazgovara lično – kaže Dačić.

On je istovremeno podsetio da je Parlament je utvrdio platformu da se Kosovu daje najviši stepen autonomije, „i to je naša zvanična pozicija, a –svako treba da iznese predlog kako treba da izgleda kompromis“.

– Naša polazna pozicija je Kosovo u okviru Srbije, a njihova polazna pozicija je Kosovo nezavisno. Šta su ideje za kompromis? Od autonomije u okviru Srbije nema ništa – rekao je Dačić.

Naveo je i da je Vučić izneo ideju razgraničenja kao jednu od od mogućih ideja.

– Ako se govori o kompromisu, smatram da će svaka ideja koja bude finalizovana biti javno izrečena pred narodom – dodaje Dačić.

Ministar bez portfelja Nenad Popović, gostujući jutros na RTS-u je ponovio svoj stav da je „Celo Kosovo Srbija, ni metar manje“ i dodao da se Ivica Dačić ne pita njegovom učešću u Vladi, jer se oko ulaska u nju nije dogovarao sa Dačićem.

Check Also

DR MIROVIĆ: ISTINA O HAOSU U CRNOJ GORI- SLEDI EPILOG KOJI NIKO NE OČEKUJE! (VIDEO)

Gost medijskih kuća „Centar”, i „Srbin.info”, u emisiji „Intervju”, bio je profesor Pravnog fakulteta Prištinskog …