Home / TEMA DANA / Rusi Vučiću: Sva ova oružja ćemo vam dati, ali postoji jedan uslov za to.. (VIDEO)

Rusi Vučiću: Sva ova oružja ćemo vam dati, ali postoji jedan uslov za to.. (VIDEO)

Pored ekonomskih tema, Aleksandar Vučić pregovaraće u Moskvi i o kupovini naoružanja od najmoćnije vojske na svetu. Premijer je u ranijim izjavama medijima rekao da je Srbija počela da razmišlja i o borbenim helikopterima “jer su neku u okruženju dobili 16 helikoptera“.

0943785765

“Moramo da razmišljamo i o odgovorima na balističke rakete, ne želeći sukob nigde i nikada i ni sa kim, ali moramo da budemo spremni“, rekao je on.

Takođe, prema informacijama iz diplomatskog vrha Rusije procurele su informacije o ponudi koju će Vladimir Putin staviti pred Vučića po pitanju oružanja.

Rusi su spremni da nam isporuče najsofisticiraniju vojnu tehniku i naoružanje, avione, helikoptere, tenkove, ali će navodno postojati jedan uslov za to. Putin će za uzvrat zatražiti da se Srbija obaveže da nikad neće ući u NATO pakt.

Oružje koje je će nam Putin ponuditi:

Tenk T-90A – ruski glavni borbeni tenk treće generacije, nastao daljim razvojem starijeg T-72. Trenutno je najmoderniji tenk u Kopnenim snagama Ruske vojske. Koristi ga još i vojske Indije, Alžira, Azerbejdžana, Turkmenistan i Ugande, a u najavi su prodaje i drugim državama.

Amfibijski transporter BTR-82A – unapređena verzija oklopnog vozila BTR-80 dostupnog na tržištu od 2010. godine. BTR-82 je jedibnstveni borbeni model koji koristi električni pogon naoružan kombinacijom mitraljeza 14,5 mm i 7,62 mm.

Protivvazdušni raketni sistem S-300 – postoje brojne verzije ovog sistema s različitim raketama, s brojnim modernizacijama radara, te sistemima otpornosti na mamce.

Samohodni raketni sistem BUK-2M – ovaj raketni sistem počeo je da se razvija još u Sovjetskom savezu, a Rusija je nastavila da ga modernizuje.

Helikopter Mi-28 – je dvosedni borbeni helikopter, koji je razvijen tokom 80-ih godina 20. veka, u konstrukcionom birou Milj. Prvi prototip poleteo je 1982. godine, a međunarodnoj javnosti prikazan je na aviosalonima u Le Buržeu i Red Hilu 1987. godine.

Pogledajte video:

(srbijadanas.com)

Check Also

NOGO ZATRESAO JAVNOST: SNIMAK IZ SATA VELjE NEVOLjE ĆE SRUŠITI VUČIĆA! (VIDEO)

Aleksandar Vučić se nalazio s Veljom Nevoljom u stanu svoje ljubavnice – voditeljke Katarine Šišmanović, …