Home / ZDRAVLJE / SMRDLJIVA AROMATERAPIJA: Rešite se pušenja u snu..

SMRDLJIVA AROMATERAPIJA: Rešite se pušenja u snu..

Želite li zauvek prekinuti s pušenjem, možete to učiniti tokom spavanja, uz pomoć posebne ‘smrdljive aromaterapije’.

500

Decenije istraživanja pokazala su da ljudi ne mogu da nauče nove informacije tokom sna, a zatim ih koristiti kada se probude. Ali sve je više radova koji pokazuju da nesvesne asocijacije nastale u snu mogu uticati na naše ponašanje kada smo budni.

Neurobiologinja Anant Arzi sa svojim je kolegama s Veizmannovog naučnog instituta u Izraelu izabrala 66 dobrovoljaca koji su želeli da prestanu da puše.

Neki su subjekti proveli noć primajući kroz masku na licu miris popušenih cigareta, nakon čega je sledio smrad trulih jaja i pokvarene ribe. Drugi subjekti su prošli kroz isti mirisni tretman, samo tokom dana, dok su bili budni.

Pušači koji su primali smradne mirise tokom druge, odmorne faze sna sledećeg toku su uspeli da smanje pušenje za preko 30%.

Nasuprot njima, subjekti koji su primili tretman smradom tokom REM sna, kada „budni“ mozak stvara snove, uspeli su da smanje pušenje za samo 12%.
Pušači tretirani smradom dok su bili budni uopšte nisu promenili svoje pušačke navike.

Dakle, treba naći nekoga ko će žrtvovati svoj san za vas, pa nakon što zaspite i počnete mirno spavati, svakih 90 minuta zapaliti cigaretu i ispuhivati ju prema vama, au međuvremenu vam pod nos gurati neki nepodnošljiv smrad.

A moguće je da se uskoro pojave i ustanove za lečenje pušača, kao što već postoje za ostale zavisnike, poput alkoholičara ili narkomana.

Check Also

DO SADA NEVIĐENE TVRDNJE ČUVENOG RUSKOG DOKTORA: CENITE MASNOĆU, NIJE TAKO KAKO SU VAM REKLI I KAKO VI MISLITE..

U TV emisiji On The Most Important, televizijski lekar Aleksandar Mjasnikov savetovao je Ruse da poštuju …