Home / TEMA DANA / Rusija spremna da sa Srbijom, Mađarskom i Austrijom nastavi pregovore o situaciji nastaloj posle obustavljanja „Južnog toka“!

Rusija spremna da sa Srbijom, Mađarskom i Austrijom nastavi pregovore o situaciji nastaloj posle obustavljanja „Južnog toka“!

juzni- tok 2

Rusija je spremna – saopštio je njen stalni predstavnik pri Evropskoj uniji Vladimir Čižov – da sa Austrijom, Mađarskom i Srbijom nastavi pregovore o stiuaciji stvorenoj posle ubustavljanja projekta Južni tok.

„Rusija spremna da razgovara o tome šta da se dalje radi i kako da se izađe iz stvorene situacije. Od haba koji će se nalaziti na evropskoj teritoriji Turske – cevi gasovoda mogu dalje ići u bilo koju stranu “ – rekao je Čižov moskovskoj televiziji „Rusija 24“.

Čižov je, inače, izrazio čuđenje što Rusija za obustavljanje Južnog toka nije od EU dobila zahvalnost jer jer je suspendovanjem gradnje gasovoda „izašla u susret očekivanjima Brisela“.

Čižov je naglasio da su se SAD aktivno suprotstavljale gradnji Južnog toka.

Prethodno je ambasador Srbije u Moskvi, Slavenko Terzić, izrazio nadu da će pregovori Rusije i Srbije o Južnom toku započeti narednih dana.

(Fakti)

 

Check Also

UDARNO! RUSI UŠLI U SISTEM I PREUZELI KONTROLU NAD NAJOPASNIJIM AVIONOM VOJSKE SAD!

SAD su optužile Rusiju da je preuzela kontrolu nad lovcima F-35. Utvrđeno je da jedan od …