Home / TEMA DANA / RUSIJA ULAZI U SUKOB U CRNOJ GORI?! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

RUSIJA ULAZI U SUKOB U CRNOJ GORI?! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Slovenskom jedinstvu i Pravoslavlju preti velika nesreća.

U Crnoj Gori jača antipravoslavna ofanziva, usmerena na konačno razdvajanje Srba i Crnogoraca. Usvojen je zakon o oduzimanju od Srpske Pravoslavne Crkve (a to je jedina kanonska crkva u Crnoj Gori) njene imovine, uključujući i svetinje.

Rusija mora prekinuti politiku nemešanja u tok istorije. Ako su bezbožne crnogorske vlasti odlučile da oduzmu od Srpske Pravoslavne Crkve njene hramove i pretvore ih u svoje državno vlasništvo (radi buduće raspodele religioznim organizacijama koje su po volji vlastima) onda je vreme da Rusija:

1. Podseti da su mnogi hramovi i manastiri u Crnoj Gori sagrađeni ruskim novcem, posebno novcem dinastije Romanovih. Ruski carevi (čitaj – država) i privatni dobrotvori (čitaj – rusko društvo) su davali novac hramovima i Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi, a ne antiruskim vlastima današnje Crne Gore.

2. Zahteva vraćanje imovine Rusiji. A ruski narod će odlučiti ko u Crnoj Gori treba da tom imovinom raspolaže.

3. Upita Beograd, zašto je on pasivan i čak sramno ćuti na takve drske, nasilne i nepravedne progone Srpske Pravoslavne Crkve. Rusija je pozvana da štiti Pravoslavlje!

I, konačno,

4. Rusija treba da zahteva od Podgorice povratak relikvija koje se nalaze na Cetinju – desnice Sv. Jovana Krstitelja i čestice Krsta Gospodnjeg, koje se tamo nalaze nezakonito, posle njihove privremene evakuacije 1918. iz Petrograda. Ako je njihovo posedovanje od strane Srpske Pravoslavne Crkve i moglo da se smatra bratskim činom, onda će njihova plenidba od strane sadašnje rusofobske vlade biti vrhunac bezakonja i greha!

Check Also

BOŽO PRELEVIĆ OTKRIVA ZAVERU: PLAN JE DA MIGRANTI ZAMENE SRBE

Epidemija COVID-19 pokazala je koliko je država Srbija slaba i neorganizovana. Advokat Božo Prelević upozorava …