Home / TEMA DANA / RUSKI ANALITIČAR ZGRANUO SRPSKU JAVNOST: Mediji lažu da se Putin i Vučić slažu- OVO JE PRAVA ISTINA (VIDEO)

RUSKI ANALITIČAR ZGRANUO SRPSKU JAVNOST: Mediji lažu da se Putin i Vučić slažu- OVO JE PRAVA ISTINA (VIDEO)

Gost nove epizode emisije “RasPravda” bio je ruski geopolitički analitičar i direktor administracije Evroazijskog pokreta iz Moskve Leonid Savin.

Savin je govorio o geopolitičkoj situaciji u svetu, ukrajinskoj krizi, političkoj situaciji u Rusij, odnosima Rusije i Srbije, Putinovom odnosu prema predsedniku Vučiću i drugim aktuelnim temama.

Srbija pre svega treba da zatraži veće rusko prisustvo, i da se sprema da uzme Kosovo nazad jer će se stvoriti okolnosti za to. Pogledajte, pre pet godina niko u Rusiji ne bi ni pomislio da Krim može ponovo da bude ruski, ali su određene ukrajinske grupe, podržane od strane SAD i Zapada, na osnovu svojih pogrešnih ideja stvorili pogodnu situaciju. Zato mislim da Srbi moraju da budu spremni –rekao je Savin komentarišući moguća rešenja za Kosovo i Metohiju.

Komentarišući mogućnost da Srbija prizna nelegalnu nezavisnost Kosova, Sabvin je rekao da bi to dovolo Rusiju u nezgodan položaj.

– Ako Srbija hoće da prizna Kosovo, to će Rusiju dovesti pred veoma težak izbor. Jer, Rusija zvanično zastupa politiku nemešanja, pa ako to bude zvanična pozicija Srbije, zašto bi se Rusija protivila takvoj odluci? – upitao je on.

Savin je objasnio da se u srpskim medijima stvara pogrešna slika o odnosima Putina i Vučića i da misli da Putin nema veliko poverenje u predsednika Srbije.

Savin je boravio nekoliko dana u Beogradu povodom osnivanja srpskog predstavništva Evroazijskog pokreta.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …