Home / TEMA DANA / Ruski mediji upozoravaju: ISIL poslao na Zapad specijalnu jedinicu džihadista, počinju napadi!

Ruski mediji upozoravaju: ISIL poslao na Zapad specijalnu jedinicu džihadista, počinju napadi!

Grupa Islamska država (ISIL) oformila je jedinicu sastavljenu od boraca koji govore engleski, s ciljem da ih angažuje u terorističkim napadima na Zapadu.

muslimani djihad sirija

Ovaj bataljon, koji je dobio ime Anvar al-Avlaki, sastavljen je od boraca koji će posle obuke biti poslati nazad na Zapad, u zemlje iz kojih potiču, ističe antidžihadistička grupa „Raka je polako zaklana“, koja deluje u Raki, uporištu ISIL, prenosi Raša tudej.

Zadatak bataljona je planiranje i izvršavanje terorističkih napada u zemljama engleskog govornog područja, a naređenje za jedan takav napad je, navodno, već izdato u četvrtak. U ISIL veruju da bi ovakvi napadi mogli da utiču na javno mnjenje zapadnih zemalja da zahteva prestanak vazdušnih napada koalicije, koju predvode SAD, na položaje ISIL u Iraku i Siriji.

Osim toga, islamistički teroristi žele da destabilizuju bezbednosne službe zapadnih zemalja i da stvore atmosferu straha među lokalnim stanovništvom.

Bataljon ISIL za englesko govorno područje je nazvan po Anvaru al-Avlakiju, islamskom teroristi rođenom u SAD, koji je poginuo 2011. u Jemenu prilikom napada američkog drona.

(Tanjug)

Check Also

RUSKE TRUPE U KAZAHSTANU ZA SAT VREMENA NEUTRALISALE NEKOLIKO STOTINA OBUČENIH MILITANATA

Ruske trupe koje su stigle u Kazahstan uspešno su izvele operaciju eliminisanja nekoliko stotina militanata …