Home / TEMA DANA / SAD TAJNIM KANALIMA UVLAČI ERDOGANA U RAT SA RUSIJOM: TURSKI GENERALI SPREMAJU PREVRAT! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

SAD TAJNIM KANALIMA UVLAČI ERDOGANA U RAT SA RUSIJOM: TURSKI GENERALI SPREMAJU PREVRAT! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Razvoj situacije na severu Sirije, koji bi mogao da dovede do direktnog sukoba turskih jedinica i ruskog kontingenta, turski penzionisani generali smatraju pokušajem Sjedinjenih Država da uvuku Ankaru u rat sa Rusijom.

Tako bivši admiral turske mornarice Turker Erturk smatra da se Ankari ne isplati da ratuje protiv sirijske centralne vlade i da snosi teret rata koji je započeo Zapad.

Prema penzionisanom brigadnom generalu Erdalu Šeneru, Turska danas nema jasno formulisanu politiku u vezi sa Sirijom, a „bezbednosne zone“ koje predsednik Erdogan pokušava nasumično da uspostavi u susednoj Arapskoj Republici predstavljaju „instrument uticaja na regionalnu politiku koju su nametnule Sjedinjene Države“.

U međuvremenu, kao rezultat raketnog napada sirijske vojske na turski konvoj u provinciji Idlib uništeno je jedno vozilo, a osam turskih vojnika je ranjeno.

Ukupni gubici turske vojske u Idlibu od početka 2020. godine procenjuju se na 20-30 ljudi.

U međuvremenu, Rusija je ojačala mogućnosti svog vojnog kontingenta u Siriji slanjem najnovijeg izviđačkog aviona Tu-214R.

Webtribune.rs

Check Also

„INVAZIJA KREĆE U JANUARU, ZA NAPAD SPREMNO 94.000 VOJNIKA!“

Rusija bi krajem januara mogla da izvede vojnu invaziju velikih razmera u ukrajinskom regionu Donbasa, …