Home / TEMA DANA / SADA POČINJU PROBLEMI- VUČIĆ ODGOVORIO PENTAGONU I AMERICI: „NIKO U MOJE IME NEĆE…“

SADA POČINJU PROBLEMI- VUČIĆ ODGOVORIO PENTAGONU I AMERICI: „NIKO U MOJE IME NEĆE…“

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da pritisci na Srbiju i optužbe koje dolaze sa različitih strana govore o ispravnosti i snazi srpske politike samostalnosti i nezavisnosti.

Upitan kako komentariše izveštaj Pentagona i upozorenje njemu zbog saradnje sa Rusijom i to u trenutku kad je, sa drugih strana, kritikovan za pogoršanje odnosa sa Rusijom, te da li će Srbija moći da izdrži pritiske i šta će preduzeti po tom pitanju, Vučić je istakao da će odluke o Srbiji nastaviti da donose građani Srbije, bez obzira na razne pritiske.

„Ti pritisci i optužbe iz celog sveta — iz Amerike da smo bliski s Rusima, a neki u zemlji govore kako smo protiv Rusa…Ja mislim da to dovoljno govori o ispravnosti i snazi srpske politike“, rekao je Vučić i dodao da je ta snaga u našoj samostalnosti i nezavisnosti, u tome da sami donosimo odluke.

„Neće u moje ime donositi odluke niko ni u Vašingtonu, ni u Briselu, ni u Moskvi, ni bilo gde drugo“, rekao je Vučić u Kragujevcu.

On je rekao da odluke o politici Srbije donose građani Srbije, i da to kaže „s mirom“, iako mnogi ljudi ne znaju kako je teško očuvati nezavisnost i suočavati se sa pritiscima.

„Video sam sijaset tekstova kako treba Vučiću zapretiti… Vi pretite, a mi ćemo da gradimo i radimo“, rekao je Vučić.

Dodao je i da će Srbija nastaviti da sarađuje sa svetom, dodajući da će uskoro sa „američkim prijateljima“ biti potpisani važni ugovori za izgradnju koridora nedaleko od Kragujevca, te da ide u Soči na sastanak sa Vladimirom Putinom.

„Svi ti tekstovi i svi pritisci koji se pojavljuju, rezolucije i deklaracije, govore sve što ja saopštavam svakog dana, a to govori o drugačijoj poziciji Srbije, važnosti Srbije, snažnijoj poziciji, ali i njenoj nezavisnosti i samostalnoj politici“, rekao je Vučić.

Podsetimo, mediji su juče objavili informaciju o izveštaju Pentagona u kojem se ocenjuje da je Srbija najpopustljivije okruženje na Zapadnom Balkanu Srbija kada je reč o ruskom uticaju i konstatuje da je saradnja SAD sa našom zemljom u oblasti odbrane i dalje komplikovana zbog težnji Srbije da ostane vojno neutralna i da ne pristupa vojnim savezima.

Check Also

PUTIN DONEO ODLUKU- Tek sad počinje žestok ekonomski rat sa Evropskom Unijom!

Ruski energetski gigant Gasprom saopštio je da više ne može izvoziti gas gasovodom Jamal-Evropa preko …