Home / TEMA DANA / Samo 30 sekundi nas deli od Trećeg svetskog rata! Bombe su bačene na bure baruta, katastrofa se približava (VIDEO)

Samo 30 sekundi nas deli od Trećeg svetskog rata! Bombe su bačene na bure baruta, katastrofa se približava (VIDEO)

rakete- bombardovanje

SAD su napale vojni aerodrom u Siriji u blizini Homsa. Ispaljeno je 59 krstarećih raketa sa svog vojnog broda u Mediteranu. Sa novim razvojem događaja svetski mediji prenose da je vrlo moguće da nas samo 30 sekundi deli od Trećeg svetskog rata, s obzirom da je američki predsednik Donald Tramp “bacio bure baruta na građanski rat u Siriji”, prenosi Miror.

Pre ovog incidenta Tramp nije pokazivao interesovanje za vojno rešavanje problema u Siriji. Brojne zemlje su podržale američki raketni napad, među kojima je i Velika Britanija.

Sa druge strane Rusija je oštro osudila ovaj napad, a predsednik Vladimir Putin je istakao da je Amerika počinila čin “agresije prema suverenoj državi”.

Amerika veruje da je Sirija odgovorna za napad hemijskim oružjem koji se dogodio u utorak u kojem je stradalo najmanje 70 ljudi, uključujući i mnogo dece.

Stoga pokrenula akciju usmerenu protiv sirijskog režima, a sve u cilju da “okonča krvoproliće u Siriji”.

Donald Tramp se oglasio iz Mar-a-Laga na Floridi istakavši da je Bašar al Asad hemijskim oružjem napao nevine civile.

Ovaj incident se desio baš u trenutku kada Rusija pruža punu podršku sirijskom režimu svojim vazdušnim napadima, prenosi Miror.

Rusija tvrdi da su njihovi napadi pogodili na desetine ciljeva ISIS-a, a predsednik Vladimir Putin se je istakao da delovanje Zapada ne daje rezultate.

Međutim, pobunjeničke grupe u Siriji tvrde da su oni meta napada ruskih snaga i sirijskog režima, a ne samo ISIS.

Pošto je vazdušni prostor iznad Sirije preopterećen zbog borbenih aviona, helikoptera, bespilotnih letelica i raketa, sve to može da ima ozbiljne globalne posledice.

Tokom 2015. godine američki avini su morali da napuste svoje ciljeve u Siriji i da paze da bi izbegli ruske avione.

U jednom trenutku se dogodilo da su ruski i američki avioni bili na samo 20 km udaljeni jedni od drugih, što s obzirom na brzinu kojom putuju, može da dovede do katastrofe ZA SAMO 30 SEKUNDI.

Endru Foksal, ruski stručnjak, kaže da ova greška može da dovede do “diplomatskih incidenata katastrofalnih razmera”.

On ističe da Rusija ima različite ciljeve u Siriji u odnosu na NATO koaliciju i da je Kremlju primarno da sirijski režim održi na vlasti.

Ako se i Kina uključi u intervenciju to bi dodatno moglo da zakomplikuje stvari.

Pogledajte snimke:
(Telegraf.rs/A.T.)

Check Also

PRETI OPŠTI HAOS: RUSIJA PREKIDA TRANZIT GASA KROZ POLJSKU- UGROŽENA CELA SREDNJA EVROPA

Ugovor za tranzit gasa u Evropu preko Poljske ističe 18. maja, ali „Gasprom“ još uvek …