Home / U FOKUSU / Amerikanci bombardovali rusku vojsku, ima poginulih, Putin suspendovao AKT O NENAPADANJU, počinju pripreme za RAT SA AMERIKOM (VIDEO)

Amerikanci bombardovali rusku vojsku, ima poginulih, Putin suspendovao AKT O NENAPADANJU, počinju pripreme za RAT SA AMERIKOM (VIDEO)

putin
Posle napada SAD na bazu sirijske vojske Rusija suspenduje memorandum o sprečavanju incidenata i obezbeđivanju letova avijacije tokom operacije u Siriji.

„Ruska strana suspendovala je Memorandumom o sprečavanju incidenata i obezbeđivanju letova avijacije tokom operacije u Siriji, koji je zaključen sa SAD“, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Moskva poziva Savet bezbednosti UN da održi hitan sastanak na kojem bi se raspravljalo o raketnom napadu SAD na Siriju, navodi se u saopštenju.

„Pozivamo Savet bezbednosti UN da održi hitan sastanak kako bi se razmotrila trenutna situacija“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

„Ni ne potrudivši se da nešto saznaju, SAD su demonstrirale silu, vojno se suprotstavile zemlji koja se bori protiv međunarodnog terorizma“, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

„Ovo nije prvi put da SAD pokazuju ovakav nepromišljen pristup koji samo pogoršava postojeće probleme u svetu i stvara pretnju za međunarodnu bezbednost. Samo prisustvo američkih trupa i trupa drugih zemalja u Siriji bez saglasnosti Vlade te zemlje ili odluke Saveta bezbednosti UN predstavlja grubo, eksplicitno i neopravdano kršenje međunarodnog prava“, ističe se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova je naglasio da ako se ranije to objašnjavalo „zadatkom borbe protiv terorizma, sada je u pitanju jasan čin agresije protiv suverene Sirije“.

„Postupci koje su danas preduzele SAD još više narušavaju rusko-američke odnose“, piše u saopštenju.

U noći između četvrtka i petka Sjedinjene Američke Države su lansirale više od 50 raketa „Tomahavk“ na sirijski vojni aerodrom u Šairatu, koji se nalazi na 38 kilometara od Homsa.

Pogledajte video:

(Sputnik)

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …