Home / TEMA DANA / SAŠA RADULOVIĆ: SRAMNA PRODAJA RTB BOR KINEZIMA, VITALNI RESURSI DATI U BESCENJE- EVO ŠTA SVE JOŠ…

SAŠA RADULOVIĆ: SRAMNA PRODAJA RTB BOR KINEZIMA, VITALNI RESURSI DATI U BESCENJE- EVO ŠTA SVE JOŠ…

Saša Radulović lider pokreta Dosta je bilo, prokomentarisao je aktuelnu prodaju gubitaša RTB Bor kineskoj kompaniji. Naime, “Zijin Mining Grup”  koja je izabrana za strateškog partnera, tražila je 63 odsto vlasništva u RTB Bor.

Kanadska kompanija Nevsun Resorsez je samo za eksploataciona prava rude na lokaciji Čukaru Peki pored Bora kupila za 400 miliona $. Vlada ceo RTB Bor (bez dugova koje su platili građani Srbije) daje za 350 miliona $., napisao je na svom Tviter nalogu Radulović na komentar Branislava Mihajlovića.

– Danas je RTB Bor, svi njegovi radnici, građani Bora i Srbije ponižen kao nikad do sada: prodat je u bescenje stranom kapitalu. Kao rudarsko dete, rudarski stručnjak i građanin Bora svom svojom snagom ću se boriti protiv ovakve sramne prodaje vitalnih resursa naše otadžbine.

Podsetimo, ministar energetike i rudarstva Srbije Aleksandar Antić istakao je da će ulaganja biti 1,46 milijardi dolara u RTB, da je obaveza investiranja 350 miliona dolara za dokapitalizaciju, kao i da je 200 miliona dolara planirano za “rešavanje istorijskih dugova”.

– U investicije su predložili 350 miliona dolara u prve tri godine za otvaranje rudnika Cerovo. Veliki broj investicija planiran je u Majdanpek, Krivalju i u Borsku jamu, ali i u topionicu. Svi ovi ciljevi su obavezni, jer je biznis plan obavezujući – istakao je Antić.

Ako vas interesuje zašto se DJB protivi parktično poklanjanju RTB Bor stranom investitoru (to što je Kina u pitanju ništa ne menja) pogledajte ovaj klip:

(Pravda.rs)

Check Also

UDARNO: Amerikanci na granicu sa Ukrajinom rasporedili padobrance 82. vazdušno-desantne brigade SAD

82.vazdušno-desantna brigada SAD primećena je na granici sa Ukrajinom. Pentagon je tajno rasporedio padobrance 82. …