Home / TEMA DANA / SLAVNI ISLAMSKI TEOLOG UZBURKAO REGION: MUSLIMANI, PODRŽITE PRAVOSLAVCE U CRNOJ GORI- EVO ZAŠTO (VIDEO)

SLAVNI ISLAMSKI TEOLOG UZBURKAO REGION: MUSLIMANI, PODRŽITE PRAVOSLAVCE U CRNOJ GORI- EVO ZAŠTO (VIDEO)

Jedan od najuglednijih islamskih teologa i filozofa, Šeik Imran Husein, pozvao je sve balkanske muslimane da podrže pravoslavne vernike u Crnoj Gori.

On je istakao. „…ako ste musliman: da stanete rame uz rame sa vašom braćom pravoslavnim hrišćanima, podržavajući ih složno i solidarno protiv iskvarenosti crnogorske vlade, koja vodi rat protiv pravoslavne crkve.“

U svom obraćanju, Husein je povukao jasnu granicu između hrišćana sa Zapada i pravoslavaca,prenosi In4s.

„Ovi hrišćani  (pravoslavci) nisu arogantni kao oni koji vladaju iz Vašingtona i Londona i Pariza…„, ukazujući na skoriji imperijalistički odnos tzv. zapadnog hrišćanstva prema Venecueli i Boliviji, ali i pretnje koje su se, upravo zbog njihovog delovanja, nadvile i nad Rusijom, Kinom, Korejom i Iranom“.

Šeik Imran je zaključio: „Molimo se da ove reči stignu do vas… da sledite Božija uputstva iz Kurana i da prihvatite ovu priliku da stanete uz vašu hrišćansku braću, rame uz rame, kako bi se oduprli nečasnom nasilju crnogorske vlade“.

Pogledajte video:

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …