Home / TEMA DANA / SLEDI VELIKI RAT NA BLISKOM ISTOKU: Otkriveno da Izrael stoji iza napada u Istanbulu!

SLEDI VELIKI RAT NA BLISKOM ISTOKU: Otkriveno da Izrael stoji iza napada u Istanbulu!

specijalci- fantomkeIzraelska firma za obezbeđenje, koja je povezana sa brojnim lažnim terorističkim napadima, ima veze i sa napadom u Istanbulu od pre nekoliko dana.

Firmu za obezbeđenje ICTS osnovali su “bivši” izraelski agenti i veoma je prisutna kao obezbeđenje na aerodromima širom sveta. Firma je prvi put došla u središte javnosti jer su njeni zaposleni na bostonskom aerodromu Logan usput “izgubili” nekoliko otmičara aviona 11.septembra 2001. godine.

Ista firma je bila zadužena za obezbeđenje londonskih autobusa, tokom terorističkog napada 7.7. pre nekoliko godina. Dalje, ista firma je brinula o obezbeđenju briselskog aerodroma u martu ove godine, kada je Brisel pretrpeo teroristički napad.

Ista ova firma, ovih dana je zadužena za bezbednost na istanbulskom aerodromu Ataturk.

Kompanija nudi sistem zasnovan na kompjuterskom algoritmu APS (Advanced Passenger Screening) i služi za analizu informacija o putnicima, koje prosleđuju avio-kompanije.

Na osnovu analiza se procenjuje mogući rizik i opasnost koji bi neki putnik mogao da predstavlja. APS koriste sve velike aviokompanije u Sjedinjenim državama.

Predsedavajući nadzornog odbora izraelske firme ICTS je Menahem J. Acmon, bivši član ekstremne desničarske partije Likud. On je 1996. je bio optužen i osuđen za prevaru i proneveru sredstava koja su prikupljena od dobrotvornih organizacija.

Acmon ima vlasništvo nad 60% firme ICTS Intl., preko porodičnog fonda.

(Katehon)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …