Home / TEMA DANA / Sociolog Ratko Božović o Šešelju: Vojskovođa više nema vojsku uz pomoć koje bi mogao da sruši aktuelnu vlast!

Sociolog Ratko Božović o Šešelju: Vojskovođa više nema vojsku uz pomoć koje bi mogao da sruši aktuelnu vlast!

bozovic
Sociolog Ratko Božović izjavio je večeras da lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja nisu dočekali oni koji su ga ispratili u Hag, te da on više „nema vojsku uz pomoć koje bi mogao da sruši aktuelnu vlast u Srbiji“.

Božović je za Radio-televiziju Vojvodine rekao da je Šešelj sprovodio vojnički sistem vladanja strankom, ali da su se „njegovi vojnici odmetnuli i više nisu pod njegovom komandom“.

„Sa malo vojske ne možete uspešno ratovati protiv onog ko je jači“, kazao je Božović.

On je ocenio da politički domet Vojislava Šešelja u narednom periodu neće biti veliki, jer „ta priča nema energije da bude prisutna u javnosti“.

Božović je rekao da povratak Šešelja vidi pre kao „povratak sužnja, nego političara“, i dodao da to što ipak nije nije osuđen predstavlja „veliku bruku u civilizacijskom smislu i minus za Haški tribunal“.

On je upozorio da danas u Srbiji, ipak, dominira vlast koja liči na jednopartijski sistem.

„Stare matrice su još žive, mi ličimo na putnika koji je došao na stanicu, a voz mu je otišao i strašno smo nervozni. Mi smo zakasnelo društvo, a u takvom društvu stvari se moraju raditi brzo i moramo sačekati taj voz koji nas vodi u svet“, istakao je Božović.

(Beta)

Check Also

CRNA GORA IMA NOVU VLAST, A PRED MILOM SU TRI SCENARIJA..

Svi poslanici nove parlamentarne većine podržali su lidera koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravka Krivokapića …