Home / TEMA DANA / Vukadinović: Šešeljev plan je preambiciozan!

Vukadinović: Šešeljev plan je preambiciozan!

Analitičar Đorđe Vukadinović ocenio je danas da je sigurno da će povratak Vojislava Šešelja iz Haga imati značajan uticaj na srpsku političku scenu, ali da je njegov cilj – rušenje vlasti – preambiciozan.

vukadinovic
„Sam cilj rušenja vlasti deluje preambiciozno i preoptimištički s obzirom na sve što se izdešavalo i na poodmakle društvene procese u Srbiji tokom njegovog odsustva, pogotovo ako ništa ne bude promenio u nastupu u odnosu na ono vreme kada je vladao domaćom poltičkom i medijskom scenom“, kazao je Vukandinović.

Prema njegovim rečima, Šešelj teško da će postići svoj ambiciozni cilj ako ne prilagodi bar delimično nastup, tehniku i metode delovanja, uključujući i otvorenost prema nekim vrstama ukrupnjavanja snaga.

Vukadinović je dodao da će Šešeljev povratak sigrno doprineti promenama i turbulencijama na političkoj sceni. Kako je naveo, povratak Šešelja je realno značajan događaj za srpsku političku scenu, i nesumnjivo će imati značajan uticaj na nju.

Mnoge stvari će biti drugačije, makar što se tiče dinamike, ali, i kada se uzme u obizir njegovo zdravstveno stanje, pitanje je šta može da učini u krajnjem cilju rušenja vlasti, rekao je Vukadinović.

On je izrazio uverenje da će Šešeljev povratak prestavljati psihološki – mentalni problem za njegove dojučerašnje saradnike koji su danas na čelnim pozicijama.

Vukadinović je naveo da se sada postavlja i pitanje koliko Šešelj može da pomogne stranci koja se nalazi u stanju kliničke smrti i dodao da je sigurno da će povratak lidera radikala sigurno doneti impuls i nadu stranci i stranačkim kolegama koji su mu ostali verni.

(Beta)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …