Home / TEMA DANA / ŠOJGUOV ZAMENIK PRESTRAVIO ZAPAD OTKRIĆEM: Putin vam nije rekao za sva nova oružja kojima Rusija raspolaže- Evo šta je u pitanju..

ŠOJGUOV ZAMENIK PRESTRAVIO ZAPAD OTKRIĆEM: Putin vam nije rekao za sva nova oružja kojima Rusija raspolaže- Evo šta je u pitanju..

Ruska armija raspolaže adekvatnim odgovorima na sve vidove američkog naoružanja – izjavio je Jurij Borisov.

Zamenik ministra odbrane pritom je objasnio da prezentacija najnovijeg ruskog oružja koje nema premca u svetu – za koju se nedavno odlučio Vladimir Putin – bila „upozorenje celom svetu“.

Borisov je u nastavku objasnio: „Nastup predsednika Putina nije bio ni zveckanje oružjem i otvaranje nove trke u naoružanju. Svet je samo upozorenje da u savremenim uslovima nije moguće ostvariti jednostranu vojnu nadmoć i dominaciju. Niko ne može zaustaviti tehnički progres“.

Borisov je u intervjuu telekanalu Rossiя-1 izgovorio i nešto potencijalno još značajnije:

„Naš vrhovni komandant (Putin) uopšte nije otkrio sve što imamo u svojim arsenalima. Ima toga još“.

Borisov je, inače, otkrio da su građani Rusije – koji su od Putinove poslanice naciji i parlamentu, dakle od 1. marta, mogli da o tome glasaju preko sajta Ministarstva odbrane RF – odabrali imena za tri nova oružja koja je šef ruske države tada predstavio svetu.

Borbeni laserski sistem nazvan je „Peresvet“.

Bespilotni podvodni aparat, koji pokreće atomski reaktor, dobio je ime „Posejdon“.

A krstareća raketa sa neograničenim dometom – „Burevesnik“.

Borisov je, u istom intervjuu, izneo tvrdnju da su ruski naučnici, koji se bave laserskim oružjem, trenutno ispred Amerikanaca:

„SAD imaju lasersko oružje koje može da onesposobi lako oklopljenu ratnu tehniku i da nanese štetu živoj sili, a naši naučnici su ih nadmašili“.

Check Also

UDARNO! KORONA SE „VRATILA“ U KINU: NOVI EPICENTAR ZARAZE, MILIONI LJUDI U KARANTINU! OVO SE DEŠAVA..

Kina se poslednjih dana suočava sa porastom broja zaraženih virusom korona nakon višemesečnog zatišja tokom …