Home / TEMA DANA / ŠOKANTNA OBJAVA RADULOVIĆA: PO TAJNOM PLANU UNIŠTAVAJU SRPSKU PRIVREDU- EVO KO TO RADI I OD KOGA JE DOBIO NAREDBU

ŠOKANTNA OBJAVA RADULOVIĆA: PO TAJNOM PLANU UNIŠTAVAJU SRPSKU PRIVREDU- EVO KO TO RADI I OD KOGA JE DOBIO NAREDBU

Predsednik pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović je ocenio da se u Srbiji “sistematski uništava domaća privreda” i da je to “deo politike koju Nemačka sprovodi na Balkanu”.

DJB je danas saopštio da je Radulović u emisiji “Utisak nedelje” TV “Nova S” rekao u nedelju uveče da “Nemačka upravlja celim Balkanom, preobučena u jagnjeću kožu EU, stvarajući sebi koloniju jeftine radne snage i ‘parking za migrante’ “.

“Zbog toga što u potpunosti podržava ovakvu kolonijalnu politiku, predsednik (Aleksandar) Vučić uživa bezrezervnu podršku Nemačke i EU da nastavi svoju pogubnu autokratsku vladavinu u Srbiji. Rezultat je potpuno urušavanje domaće privrede i masovan odlazak mladih ljudi iz zemlje”, rekao je Radulović.

Dodao je da je Srbija od 2007. do 2018. godine uvezla za 60 milijardi evra robe više nego što je izvezla: “Trošimo više nego što zaradjujemo, deficit platnog bilansa nam je u istom periodu bio 34 milijarde evra, i sigurno tonemo u dužničko ropstvo”.

“To nam je donela bezrezervna podrška EU koju imamo i od ove i od prethodne vlasti”, rekao je Radulović i naveo da je privredni rast u Srbiji od 2014. do 2018. godine od ukupno 7,9 odsto, bio najniži u regionu.

“Partokratija na vlasti nije smanjila deficit tako što je uvela red, već tako što je zavukla ruku u džep gradjana i privrede. Podigli su PDV sa 18 odsto na 20 odsto, porez na dobit sa 10 odsto na 15 osto, uveli akcizu za struju i podigli akcize za naftu i duvan”, kazao je predsednik DJB.

Rekao je da su “s druge strane gradjani, zbog partijskog javašluka u javnim preduzećima, kroz aktivirane državne garancije platili 155 milijardi dinara u poslednjih pet godina”.

Ocenio je da Srbija u poslednjih 30 godina “opljačkana”, za šta niko nije odgovarao, jer “svaka sledeća vlast štiti prethodnu”.

Radulović je izneo da je grupa “Global Financial Integrity” koja analizira nelegalno izvlačenje novca, utvrdila da je izmedju 2004. i 2013. godine iz Srbije izvučeno 40 milijardi evra.

Glavni metod izvlačenja novca u preko 83 odsto slučajeva, je “lažno fakturisanje koje nas godišnje košta oko četiri milijarde evra, što je 10 odsto BDP-a. Država Srbija bi mogla da spreči ovo izvlačenje novca, ali nažalost u poslednjih 30 godina nije postojala, i dalje ne postoji politička volja da se to uradi”, ocenio je Radulović.

(Beta)

Check Also

Lukašenko: Na Zapadu već formirane jedinice za ulazak u Ukrajinu!

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da je najopasnija tendencija u Ukrajini – pokušaj njenog …