Home / TEMA DANA / BOŠKO OBRADOVIĆ IZNEO ZASTRAŠUJUĆE PODATKE! (VIDEO)

BOŠKO OBRADOVIĆ IZNEO ZASTRAŠUJUĆE PODATKE! (VIDEO)

„Bez obzira da li je Aleksandar Vučić završio zbog srčanih problema na VMA, ili da bi skrenuo pažnju sa najveće afere u trgovini oružjem u kojoj su upleteni on, Nebojša Stefanović, otac Nebojše Stefanovića i veliki donator SNS, Slobodan Tešić, Aleksandar Vučić je na taj način udario u zid svojih laži, svoje propagande i svega onog što traje osam godina u Srbiji, na konferenciji za medije u Skupštini Srbije rekao je predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović.

Boško Obradović, lider Dveri, upozorio je danas, u ponedeljak, 18. novembra, javnost, i kako je naveo, na kriminalne krugove u vrhu vlasti, a novinarima u Skupštini Srbije rekao da je zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Goran Papić koji je suspendovan i protiv koga se vodi disciplinski postupak zbog brutalnog prebijanja Dejana Pejovića, nasledio Dijanu Hrkalović na poslovima tajnog i protivzakonitog prisluškivanja opozicionih lidera i novinara, prenele su Dveri.

U saopštenju ove stranke navedno je da to bilo njegovo zaduženje od dolaska u MUP 2014. godine i zaposlenja u Kabinetu ministra u Odeljenje za poslove bezbednosti za koje su još tada vezane afere paralelnog nezakonitog praćenja novinara.

– Tim poslom u MUP-u se inače bavi poseban sektor pri Upravi kriminalističke policije – SSIM (Služba za specijalne istražne metode), na čijem čelu je Dejan Milenković zvani Bagzi, blizak saradnik Dijane Hrkalović.

Glavni zadatak ove službe za tajni nadzor je praćenje i prisluškivanje lidera opozicije, novinara i drugih javnih ličnosti, kao i kolega iz Policije, a njihov šef nakon misterioznog odlaska Dijane Hrkalović iz MUP-a postao je Stefanovićev kum Goran Papić lično.

Glavni izvršilac sada je Nikola Kuveljić, zamenik načelnika OPA (Odeljenje za posebne akcije), koje je u međuvremenu izmešteno iz SSIM-a i prebačeno pod Papićevu komandu u SBPOK – rekao je Obradović.

„Da li je Dijana Hrkalović promenila identitet“

Lider Dveri postavio je i nekoliko pitanja ministru policije Nebojši Stefanoviću, pa ga je tako pitao da li je Dijana Hrkalović promenila identitet i gde se danas nalazi, ali i zašto protiv Gorana Papića nije podneta krivična prijava za brutalno prebijanje Dejana Pejovića u sred bela dana na ulici pred Pejovićevom suprugom

– Kada će javnosti pokazati diplomu Gorana Papića o završenoj srednjoj školi i fakultetu? Kako je bez ikakve policijske škole Goran Papić za manje od četiri godine napredovao do mesta zamenika načelnika SBPOK-a?

U kakvim kumovskim odnosima su porodice Papić i Stefanović, o čemu je svedočio Milorad Papić, otac Gorana Papića, preteći Dejanu Pejoviću: „Znaš li ti ko je moj sin – znaš li ko mu je kum? Ministar policije!“ Zašto je Odeljenje za posebne akcije (OPA) izmešteno u SBPOK i stavljeno pod kontrolu Gorana Papića? Da li se OPA bavi protizakonitim prisluškivanjem opozicionih lidera i novinara?

Da li tim nezakonitim aktivnostima rukovodi Nikola Kuveljić, zamenik načelnika OPA, i na osnovu kog konkursa i rezultata prethodnog rada je on postavljen na ovu funkciju? – upitao je Boško Obradović Stefanovića i dodao:

– U međuvremenu sam, koristeći javna ovlašćenja kao narodni poslanik uputio dopise MUP-u da mi se omogući nadzor nad zakonitosti primena specijalnih metoda prisluškivanja i praćenja u svim službama UKP.

Pozivajući se na čl. 53 Ustava i čl. 6 i 16 Zakona o policiji ovaj zahtev da mi se omogući dolazak i nadzor uputio sam: Vladimiru Rebiću, direktoru Policije, liji Hodobi, načelniku SBPOK-a, Dejanu Kovačeviću, načelniku UKP, Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a, Mariji Obradović, predsedniku skupštinskog odbora za odbranu i unutrašnje poslove, Igoru Bečiću, predsedniku skupštinskog odbora za kontrolu službi bezbednosti – kazao je lider Dveri.

Obradović: Novi kriminalni krugovi u vrhu vlasti

– Predmet nadzora predstavlja uvid u akta koja se odnose na posebne dokazne radnje u smislu čl. 161 ZKP-a, da li postoje lica prema kojima su iste određene, ko su ta lica, da li su ispunjeni uslovi za njihovim određivanjem, tj. da li postoje obrazloženi predlozi javnih tužilaca, da li postoje rešenja suda za tajnim nadzorom komunikacije u smislu čl. 166 ZKP-a, da li postoje sačinjeni dnevni izveštaji o tajnom nadzoru komunikacije i prema kojim licima, kao i da li se sam tajni nadzor vrši preko telekomunikacionih preduzeća ili pomoću posebne opreme? – zaključio je Obradović.

(Srbin.Info)

Check Also

PUTIN DONEO ODLUKU- Tek sad počinje žestok ekonomski rat sa Evropskom Unijom!

Ruski energetski gigant Gasprom saopštio je da više ne može izvoziti gas gasovodom Jamal-Evropa preko …