Home / TEMA DANA / ŠOKANTNO! EVO KAKO SU UBICE OLIVERA IVANOVIĆA ZAVARALI TRAG: Scenario sa dokumentima koji smo često viđali u terorističkim napadima širom Evrope!

ŠOKANTNO! EVO KAKO SU UBICE OLIVERA IVANOVIĆA ZAVARALI TRAG: Scenario sa dokumentima koji smo često viđali u terorističkim napadima širom Evrope!

Kako se nezvanično saznaje, zapaljeni automobil koji je  korišćen za izvršenje ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, kupljen je na auto-pijaci na Kosovu i Metohiji.

Kako je ranije rečeno, vlasnik automobila je Srbin iz Austrije, koji je odavno preminuo, a vozilo je nakon smrti prodala je njegova supruga.

Kurir takođe saznaje da su sumnja da su na automobilu namerno ostavljani lažni tragovi, kako bi se zavarala istraga o ubistvu Olivera Ivanovića.

Podsetimo, direktor policije Vladimir Rebić potvrdio je ranije danas navode da je Srbin iz Austrije vlasnik automobila koji je pronađen zapaljen u Kosovskoj Mitrovici nakon ubistva Ivanovića.

On je rekao da policija poseduje određene informacije o načinu prodaje tog vozila, kao i da policija pokušava da pribavi druge relevantne podatke.

Nakon ubistva predsednika Građanske inicijative Olivera Ivanovića, niz zvaničnih i nezvaničnih informacija prolazi kroz albanske i sprske medije na području Kosova i centralne Srbije.

Prema zvaničnim informacijama iz kosovske i severnomitrovačke policije, Oliver Ivanović upucan je u 8.15 ispred prostorija Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“. Kao i svakog jutra, Ivanović je došao na posao u centralu svoje stranke.

Dve teorije prisutne su o tome ko je i na koji način upucao Ivanovića – razlikuju se u detaljima.

Sačekuša – na ulici ili iz automobila?

Prema prvoj, Ivanovića su ubice čekale na ulici ispred ulaza u stranku, gde su najpre pucale na njega iz daljine, a zatim, nakon što je pao na zemlju, pritrčale i ispalile još jedan ili dva hica u njegovo nepomično telo.

Nakon toga, sa lica mesta udaljile su se vozilom u nepoznatom pravcu. Prema rečima lekara, na Ivanovića je ispaljeno ukupno pet hitaca.

Prema drugoj teoriji, ubice su lidera kosovskih Srba sačekali u kolima, odakle su i pucali – nadležni kosovski tužilac rekao je medijima da su hici ispaljeni iz vozila u pokretu. Nakon toga, približili su se i „overili“ Ivanovića.

Pucnji u leđa

Prema izjavama Ivanovićevog advokata, lider SDP pogođen je u torzo (gornji deo tela), s leđa, najmanje pet puta. Oružje izvršenja, veruje se, bila je duga „devetka“. Prema rečima advokata, Ivanović je na licu mesta bio mrtav.

Na osnovu informacija koje je policija (ali i javnost) dobila od stanara obližnjih zgrada, pucnji se nisu čuli, pa se veruje da je Ivanović upucan pištoljem sa prigušivačem.

Tome u prilog ide i činjenica da je beživotno telo lidera SDP zatekla komšinica, koja je izašla po hleb, a zatim alarmirala partijsku sekretaricu u prostorijama stranke.

Nezvanične informacije govore o tome da je napadač bio maskiran: nosio je crnu kapu i crnu jaknu. Ove informacije nisu zvanično potvrđene.

Spaljeni „opel“

Čitav zločin odigrao se u manje od tri minuta. Ekipa lekara Hitne pomoći je, prema rečima direktora bolnice u kojoj je Ivanović bio zbirnut, na lice mesta stigla u 8.18 minuta, kada je započela reanimaciju.

Ipak, trud lekara nije bio plodonosan, i lider SDP preminuo je u 9.15 sati.

U međuvremenu, policija je pronašla automobil „opel astra“ zapaljen u blizini mesta atentata, u Ulici vojvode Putnika. „Opel“ je izgoreo u potpunosti, a ono što se može utvrditi jeste da nije imao registracione oznake.

Prema rečima policije, veruje se da je povezan sa zločinom, odnosno da su ga ubice korsitile kao vozilo za besktvo sa lica mesta.

(mediji)

Check Also

MEDIJI KRIJU DEMONSTRACIJE U BEOGRADU- BOŠKO: „VUČIĆ JUČE HTEO DA IZAZOVE GRAĐANSKI RAT!“

Srpski pokret Dveri smatra da su kovid propusnice i druge mere u borbi protiv pandemije …