Home / TEMA DANA / ŠOKANTNO PISMO PREVARENOG SRPSKOG SELJAKA: Strane banke i tajkuni uz pomoć ministara pljačkaju srpsko selo, evo ko je u pitanju..

ŠOKANTNO PISMO PREVARENOG SRPSKOG SELJAKA: Strane banke i tajkuni uz pomoć ministara pljačkaju srpsko selo, evo ko je u pitanju..

NALED, čiji su potpredsednici ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić i ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, je klasičan primer kako Aleksandar Vučić sa svojim poltronima pljačka Srbiju i tobože „po Zakonu“ velika novčana sredstva naroda preliva u mafijaške džepove.

srbija- seljak- poljoprivrednik

NALED uglavnom sačinjavaju „ugledni privrednici“ odnosno tajkuni, predstavnici privatnih banaka i činovnici državnih organa lokalnih samouprava. Ovo je država Srbija u kojoj se pljačkanje države stavlja u Zakonske okvire.

Vrlo konkretno, u gradu Sremska Mitrovica, gde je u dva mandata gradonačelnik bio ministar Nedimović, izuzetno velika sredstva su izdvajana za subvencionisanje kamata na kredite koje su podizali Mitrovčani za kupovinu mašina u interesu privrednog razvoja.

Na oko, to je fantastična stvar i pomoć, da se krene napred u prosperitet. Da pojasnimo, kada neko ode u banku on podiže kredit, banka mu za taj kredit naplaćuje kamatu u visini od 8,5%, dok korisnik kredita plaća samo 1,5% kamate a lokalna samouprava ostatak od 7%. Za tajkune koji koriste te povoljnosti, kamata je na nivou razvijenih zemalja. Odlično!

Prevareni seljak se pita zbog čega je država pomogla stranim „privatnim“ bankama da oplode izuzetno veliku količinu novca, a da ta banka u stvarnosti naplaćuje zelenašku kamatu. Zbog čega se takvi poslovi ne rade preko državne banke, već preko privatne banke? Nemojte da pitate seljaka iz razloga što seljak ne zna kako bi državna banka dala proviziju funkcioneru opštine za takav posao.

Gospodin Nedimović, koji je pomogao da se izuzetno velika sredstva građana Sremske Mitrovice, preliju članovima NALEDA, je iz tog razloga, napredovao do mesta ministra, iz razloga što se pokazao kao „sposoban“čovek kooperativan i kao takav isturen je da bude ministar poljoprivrede.

Pa, veći je budžet Ministarstva Poljoprivrede od budžeta Sremske Mitrovice. Sposobnost je pokazao i u spašavanju MITROS SREMA. Doduše, ta firma je u stečaju, prodaje se ali po srpskom pravilu: ti koji na brzinu upropaste dobru fimu i spreme je za nekog „kralja“ šećera ili svinja, isto tako brzo napreduju ka većoj funkciji u državi.

Ostaje otvoreno pitanje da li tajkuni koji su Vučićeve gazde mogu izgurati ovakvog potpredsednika NALED-a na funkciju premijera, koji će možda ovih dana postati i premijer.

Nije tajna da se nijedan ministar poljoprivrede nije uhvatio u koštac sa problemom uzurpacije državnog poljoprivrednog zemljišta, a imali smo situaciju da je iz Vlade Srbije javno rečeno da je uzurpirano 400.000 hektara. Kome to država i u čije ime oprašta dvanaest milijardi i petsto miliona dinara. Koliki reket ti ljudi plaćaju preko posrednika Vučiću da bi to bilo po „Zakonu“.

Žalosno je i što sitna gazdinstva koja su uzela mrvice državne zemlje od takozvanih seoskih drumova ili uz kanal, od straha za te mrvice ćute i pomažu bitangama, pardon tajkunima, da i dalje ojađuju ionako ojađenu Srbiju.

Takođe, ostaje otvoreno pitanje kako to da su seljacima smanjene subvencije sa sto hektara na dvadeset podsticaja maksimalno i sa 150 EUR-a po hertaru na 32 EUR-a i pored toga što je budžet Ministarstva Poljoprivrede strahovito povećan.Zbog čega se seljacima ograničili podsticaji, a tajkuni dobijaju neograničeno novac iz budžeta .

ZBOG ČEGA MINISTARSTVO KRIJE DA PREKO DESET KORISNIKA PODSTICAJA IZ BUDžETA MINISTARSTVA POLjOPRIVREDE PO RAZLIČITIM OSNOVAMA DOBIJAJU VIŠE OD MILION EUR-a?

Kada se tom podatku doda da je KRIMINALNI NALED najviše sredstava prelio iz budžeta opet TAJKUNIMA PITAMO SE DOKLE ĆE SE OBIČNIM GRAĐANIMA KRASTI DEO PENZIJE,DOVODITI NAŠE LjUDE DA BUDU JEFTINA ROBOVSKA RADNA SNAGA I PRODAVATI PRIRODNI RESURSI ZARAD KRIMOSA NA VLASTI.

Hvala Gospodu Bogu, mladi naraštaji će probuditi učmalu inteligenciju i pomoći ljudima da isključe PINK i INFORMER, A UKLjUČE GLAVU. VREME JE ZA PROMENE. SELjACI SU UZ VAS!!!

MLADI MENjAJTE SISTEM, A NE ČOVEKA KOJI ĆE VAS PLjAČKATI UMESTO DIKTATORA VUČIĆA.

VIDELI STE DA SE VLASTI MENjALE, A SISTEM NE; RED JE DA NAJZAD SVAKO SNOSI ODGOVORNOST ZA SVOJ RAD!

Autor: Prevareni seljak (ime poznato redakciji Srbin.info)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …