Home / TEMA DANA / Petrović otkriva: Martinović je odlučio da sa svima podeli osećaj koji nikome do sada nije smeo da kaže, iako su svi bili ubeđeni u isto što i on..

Petrović otkriva: Martinović je odlučio da sa svima podeli osećaj koji nikome do sada nije smeo da kaže, iako su svi bili ubeđeni u isto što i on..

Piše: Draža Petrović
Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović – to je u ovom trenutku svima jasno – ispao je magarac i najveća politička budala. Martinoviću je samim činom učlanjenja u Srpsku naprednu stranku automatski ugrađena “ova pamet”, dok je “onu pamet” ostavio u Srpskoj radikalnoj stranci.

martinovic

Zato i deluje kao jedna izuzetno raspamećena osoba, koju ponekad ugledate na televiziji u nekoj specijalnoj akciji i sami sebi priznate: “Da mi je njegova pamet, pa da se malo odmorim od svega!”

Martinović je, zapravo, prvi autovani naprednjak, prvi autovani magarac i prva autovana politička budala. Autovanje je, inače, termin koji se koristi u slučaju kada osoba A saopštava celokupnoj javnosti da nije strejt već LGBT. I posle toga postaje takozvani “autovani gej”.

Kako se onda postaje autovani magarac?

Pa jednostavno – to je termin koji se koristi kada osoba A, nazvana tako najverovatnije po prvom slovu svog imena, celokupnoj javnosti saopšti da je magarac. Na isti način se postaje i autovana politička budala.

Aleksandar Martinović je prvi srpski autovani magarac postao prošlog decembra, kada je seo preko puta Jugoslava Ćosića u “Pressingu” na N1 i odlučio da sa svima podeli onaj osećaj koji ga prati otkad je počeo da se bavi politikom, ali to nikome nije smeo da kaže, iako su svi bili ubeđeni u isto što i on.

Tada je doslovno rekao:

-Ja spadam u red onih ljudi koji imaju hrabrosti da priznaju da su u nekom trenutku svog političkog delovanja grešili. Ja sam za Aleksandra Vučića 2009. ili 2010. godine rekao da je kurir između Joce Amsterdama i Caneta Žapca. I napravio sam katastrofalnu političku grešku zato što sam govorio stvari za koje sam znao da nisu istinite… Iz ove perspektive ja sam, da izvinu vaši gledaoci, ispao magarac, ispao sam najveća politička budala. Da mi je ova pamet, to nikad ne bih uradio – objasnio je Martinović u “Pressingu”

Kao i za gej osobe, i za njega se dugo šaputalo ono što je na kraju svima priznao posredstvom Ćosića.

-Imam dve jasne asocijacije kada vidim Aleksandra Martinovića – ili da je magarac ili da je najveća polotička budala, samo to ne smem nikom da kažem – šuškala je čaršija pre njegovog gostovanja u “Pressingu”, a onda je svima laknulo.

-Priznao je! Autovao se! Bravo, majstore – izazvao je Martinović buru oduševljenja, ko kada je onomad letonski šef diplomatije tvitovao da je gej.

Autovani homoseksulaci od momenta autovanja počinju da se javno zalažu za prava LGBT osoba, a autovani magarci i političke budale od trenutka autovanja nastavljaju da se javno bore za prava MPB osoba.

Martinović, MPB osoba učlanjena na pravo mesto za takav autovani kalibar, dočepao se prošle nedelje fascikle sa fotografijama učesnika “Protesta protiv diktature” i rešio da ih podeli sa svima.

Tako je, u međuvremenu, postao i drugi autovani Ilija Čvorović, mada je onaj prvi autovani Ilija Čvorović plod fikcije, dok ovaj drugi nije plod fikcije, ali verovatno ima neke veze sa slovom F.

Tako da je policija od jedne zdravstvene ustanove, baš u momentu kada je Martinović sa ekrana počeo da maše slikama raznoraznog sveta zatečenog po ulicama Beograda, zatražila spisak svih osoba koje imaju F dijagnozu.

-Cilj nam je zapravo da vidimo da li je Aleksandar Martinović plod fikcije, a to se najlakše može proveriti u zdravstvenim ustanovama pod slovom F, što je šifra za fikciju – saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Naime, posmatrajući proteste, najveću pošast savremene civilizacije, Aleksandar Martinović se zapitao: “Pa imate li vi deco roditelje?”, te mu je na pamet, i to na ovu pamet, pala strašna ideja – da proveri ko je čiji sin, evenzualno ćerka?

A posle je sve to i dokumentovao kompletnim rodoslovima učesnika protestnih šetnji.

-Ovo vam je sin Zorana Živkovića, osobe koja zloupotrebljava sopstvenog sina da bi došao na vlast… A ovo vam je sin Olje Bećković, ćerke Matije Bećkovića, sina Vuka Bećkovića… – mahao je fotografijama na svakom zgodnom mestu gde bi ugledao kameru.

Kada je u hrpi fotografija naišao na selfi Aleksandra Martinovića, ponosnog vlasnika one pameti, na kojoj je zagrljen sa Aleksandrom Martinovićem, ponosnim vlasnikom ove pameti, onaj prvi mu je izgledao odnekud poznat.

-Ovo su neki čobani, budale… – citirao je nesvesno Iliju Čvorovića, fiktivnu osobu, pod slovom F.

-Ovo vam je Isus Hrist, sin božji – ni sam nije znao otkud mu u fascikli freskopis Isusa Hrista na nalepnici za uskršnja jaja.

-I ovo vam je isto sin božji – mahnuo je na trenutak fotografijom Aleksandra Vučića.

Martinović smatra da navođenje preciznih rodbinskih veza učesnika protesta nije ništa loše, pošto je Aleksandar Vučić u večeri pred izbornu tišinu svima pokazao čiji je on sin.

Bio je to predizborni dokaz da Happy televizija nije Dom za decu bez roditeljskog nadzora, kako vam se činilo kada gledate Parove, već su tom emisijom pokazali da neki od učesnika progama te nacionalne frekvencije imaju roditeljski nadzor čak i u 47 godini života.

Takoreći, Happy je Dom za sredovečne muškarce sa celodnevnim roditiljskim nadzorom.

Koje roditelji ne puštaju same ni na televiziju, a kamoli na proteste.

Za koju godinu, kada Aleksandar Martinović odluči da se reprizno autuje, verovatno će sedeti preko puta Jugoslava u “Pressingu” i na logično pitanje – zar vas nije malo sramota onoga što ste radili kada ste bili šef poslaničke grupe SNS – odgovoriće: “Iz ove perspektive ja sam, da izvinu vaši gledaoci, ispao magarac, ispao sam najveća politička budala.

Da mi je ova pamet, to nikad ne bih uradio”.

Srbija će tada dobiti i prvog srpskog duplog autovanog magarca. Poznatijeg pod inicijalima A.M. (skr. Autovani Magarac, latinski Aleksandar Martinović).

(N1)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …