Home / AKTUELNO / NAJAVLJENA PROVALA OBLAKA VEČERAS NAD SRBIJOM!

NAJAVLJENA PROVALA OBLAKA VEČERAS NAD SRBIJOM!

munja- grom- oluja- nevreme 8

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da je Sektor za vanredne situacije, s obzirom na najavljene padavine, upozorio sve opštinske štabove da se podigne stepen pripravnosti i da se radi 24-časovni monitoring Zapadne Morave i Kolubare i njihovih pritoka, dok padavine ne prestanu.

„Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda u narednih 48 sati očekuje se veća količina padavina na teritoriji Republike Srbije, čak i sneg u planinskim predelima“, rekao je Marić.

On je ukazao da su zbog toga moguća lokalna izlivanja na Zapadnoj Moravi i Kolubari, kao i na njihovim pritokama.

„Sektor za vanredne situacije u toku jučerašnjeg dana uputio je upozoranje svim opštinskim štabovima da se podigne stepen pripravnosti, da se radi 24-časovni monitoring svih pritoka i da se raguje po potrebi“, rekao je Marić.

Prema njegovim rečima, svi kapaciteti Sektora u narednih 48 sati biće stavljeni u potpunu pripravnosti dok padavine ne prođu.

Meteorolozi najavili obilne padavine tokom noći

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se večeras, tokom noći i sutra pre podne u Srbiji očekuju obilne padavine, u većini krajeva oko 20 milimetara, lokalno i više od 30 milimetara kiše.

U brdsko-planinskim predelima sutra i u četvrtak formiranje manjeg snežnog pokrivača, a na planinama iznad 800 metara visine od 10 do 30 cm snega. Vlazan sneg padaće ponegde i u nizim predelima.

I na području Beograda sutra i u četvrtak vlažan sneg.

U Srbiji će sutra biti oblačno i hladno sa kišom, ponegde sa susnežicom i vlažnim snegom i u nižim predelima. U brdsko-planinskim predelima sa snegom uz stvaranje snežnog pokrivača.

Više padavina očekuje se ujutro i pre podne. Vetar umeren, povremeno jak severozapadni.

Najniža temperatura od 2 do 5 stepeni Celzijusa, najviša od 5 na severozapadu do 9 stepeni na jugoistoku, tokom dana u padu.

U Beogradu će sutra biti oblačno i hladno, povremeno sa kišom.

U višim delovima grada sa susneŽicom i snegom.
Vetar umeren, povremeno jak severozapadni.

Dnevna temperatura bez većeg kolebanja od 2 C do 5 C.

(Tanjug)

Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …