Home / TEMA DANA / ŠOKANTNO PREDVIĐANjE RUSA: Evo šta će se dogoditi Srbiji…

ŠOKANTNO PREDVIĐANjE RUSA: Evo šta će se dogoditi Srbiji…

Separatni dogovor sa samoproglašenom Prištinom, na koji spoljnopolitička služba EU prisiljava vlasti Srbije, ima za cilj da dokumentuje podelu Srbije na k0sovsko-albanski i srpski deo.

Sledeći korak biće pretvaranje oba ova dela u protektorate NATO-a, napominje zamenik sekretara Generalnog savjeta partije Jedinstvena Rusija i član Odbora za međunarodne odnose Državne dume Rusije Sergej Železnjak u vezi sa najavom nove runde pregovora za postizanje takozvanog „sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine“ 18. jula u Briselu, prenosi „Sputnjik“.

Prema mišljenju Železnjaka, ovakvim separatnim sporazumom Srbija pravno gubi mogućnost da se rukovodi Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN — osnovnim međunarodnim zakonom koji garantuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije.

„Ukoliko se odrekne dela svoje teritorije, Srbija će izgubiti sve mehanizme međunarodnog prava koji štite teritorijalnu celovitost države“, naglasio je on.

Poslanik je takođe napomenuo da će posle potpisivanja i stupanja na snagu separatnog sporazuma kosovski Albanci dobiti potpuni kart-blanš za sledeće akcije, tzv. države Kosovo:

„Prvo, Kosovo će završiti formiranje svojih oružanih snaga. A drugo, Kosovo će po ubrzanom postupku ući u NATO“.

Železnjak je upozorio da lideri kosovskih Albanaca istovremeno neće odustati od Tiranske platforme „Prirodne Albanije“, koju su 2017. godine usvojili visoki predstavnici Albanije, samoproglašenog Kosova i makedonski Albanci.

„Potpisivanjem separatnog sporazuma i odustajanje od Kosova i Metohije, Srbija neće biti u stanju da se suprotstavi albanskoj ekspanziji i rastu separatističkih raspoloženja u preostalim delovima zemlje: Preševskoj dolini, Raškoj oblasti (Sandžaku) i Vojvodini.

U uslovima oštrog razvoja međunacionalnih protivrečnosti, koji izazivaju paniku među srpskim stanovništvom, u Srbiji će se razviti situacija u kojoj će građanima ove zemlje početi da se nameću pozivi da se pridruži NATO-u kako bi sačuvala svoje preostale teritorije.

Sa raznih mesta mnogobrojni pronatovski propagandisti jednoglasno će ubeđivati građane Srbije da države NATO-a jedna drugu ne napadaju niti ratuju na svojoj teritoriji, pa stoga, navodno, samo ulaskom u NATO Srbija će spasiti narod i državu“, ističe ruski Železnjak.

Izvor: IN4S

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …