Home / TEMA DANA / SOROŠ: Bojim se da je moguća velika Obamina nagodba sa Putinom

SOROŠ: Bojim se da je moguća velika Obamina nagodba sa Putinom

soros

Američki finansijski špekulant Džordž Soroš uputio je Evropskoj uniji ovakvu opomenu: „Došlo je vreme da se EU trgne i da pomogne Ukrajini da se odbrani – da ne bi posle morala da se bori za sebe“.

Omiljeni Amerikanac srpskog nevladinog sektora otkrio je i da je navodno uznemiren i zbog moguće krupne nagodbe između Baraka Obame i Vladimira Putina.

„Podozrevam – napisao je Soroš u autorskom tekstu – da u perspektivi može doći i do velikog sporazuma koji bi podrazumevao: sa jedne strane, da Rusija pomaže SAD u borbi sa Islamskom državom u Iraku i Siriji, recimo i time što ne bi Siriji isporučila rakete S-300, koje je obećala, ne dirajući na taj način dominaciju SAD. A sa druge: da Rusiji bude omogućeno da u „bliskom inostranstvu“ – kako se nazivaju zemlje koje graniče sa Rusijom – ide „svojim putem“. Najgore je to što predsednik Obama može poći na takvu nagodbu“.

Milijarder-špekulant već je inicirao formiranje „grupe strateških savetnika“ koja bi ukrajinskim vlastima pomagala u izvođenju „reformi“.

(Fakti)

 

Check Also

UDARNO: Amerikanci na granicu sa Ukrajinom rasporedili padobrance 82. vazdušno-desantne brigade SAD

82.vazdušno-desantna brigada SAD primećena je na granici sa Ukrajinom. Pentagon je tajno rasporedio padobrance 82. …