Home / TEMA DANA / „Za mene postoji samo Rusija, a Rusija može i bez mene!“

„Za mene postoji samo Rusija, a Rusija može i bez mene!“

Posle nastupa pred učesnicima Međunarodnog diskusionog kluba „Valdaj“, Vladimir Putin je odgovorio i na veliki broj pitanja.

vladimir-putin4

Među neizbežnim je bilo i ovo: „Kako se odnosite prema oceni koja se čula pre dva dana: „Postoji Putin – postoji Rusija, nema Putina – nema Rusije““?

„Za mene je Rusija – ceo moj život. Ne mogu sebe da zamislim, ni na sekund, izvan Rusije. Osećam povezanost sa njom i nikada ne bih mogao da živim izvan Rusije. A Rusija, naravno, može i bez ovakvih kakav sam ja. Rusija ima mnogo ljudi“.

Ruski lider je potom ocenio da SAD nisu pretnja Rusiji.

Nije, međutim, propustio priliku da upozori da je monopolarni svet već pokazao svoju nestabilnost i da je dominiranje jednog centra otkrilo put „nacionalnoj oholosti“ (Amerikanaca) i nametanju volje jačega.

„U suštini, to je apologija diktature“ – podvukao je Putin.

„Svedoci smo smene svetskog poretka. Sistem globalne bezbednosti je ozbiljno oslabljen, razmrvljen i deformisan. Nema garancija da će takav sistem globalne bezbednosti, zajedno sa regionalnim sistemima, sačuvati svet od potresa“ – zaključio je predsednik Ruske Federacije.

(Fakti)

 

Check Also

ŠTA SE TO SPREMA? LUKAŠENKO NAPUSTIO ZEMLJU: UPRKOS POBEDI NA IZBORIMA, VOJSKA I POLICIJA NA ULICAMA MINSKA (VIDEO)

Predsednik Beleorusije Aleksandar Lukašenko napustio je zemlju uprkos pobedi na predsedničkim izborima. Kako prenosi britanski …