Home / TEMA DANA / SPREMAMO SE ZA PREDSTOJEĆI RAT: Uz zastrašujuću objavu, Kinezi šalju svoje najbolje avione na Amerikance! (VIDEO/MAPA)

SPREMAMO SE ZA PREDSTOJEĆI RAT: Uz zastrašujuću objavu, Kinezi šalju svoje najbolje avione na Amerikance! (VIDEO/MAPA)

Kinesko ratno vazduhoplovstvo objavilo je danas da je u regione Južnog kineskog mora i Zapadnog Pacifika upućen značajan broj lovačkih i bombarderskih eskadrula, radi provere ratne spremnosti.

Saopštenje Narodnooslobodilačke vojske Kine (NVK) objavljeno je samo jedan dan nakon što su amerikanci započeli iznenadne vežbe pod nazivom „Sloboda navigacije“ u istom području i, prema pisanju kineskih medija, ugrozili teritorijalne vode u Južnom kineskom moru.

Kako se navodi, na većem broju tačaka u kojima postoje potencijalne ratne pretnje, raspoređeni su Bombarderi H-6K, kao i najsavremeniji lovci ruske proizvodnje Su-30MKK i Su-35.

Kao glavna žarišta izdvojeni su Južno kinesko more na jugu i Mijako moreuz, strateški ulaz u Zapadni Pacifik, koji se nalazi uz samu granicu sa japanskim teritorijalnim vodama.

Резултат слика за miyako strait

„Vazduhoplovne vežbe su priprema za buduće ratove i konkretna su priprema za borbu“, rekao je Šen Đink, predstavnik kineskog ratnog vazduhoplovstva, preneo je Rojters.

Iako nije otkrio tačno vreme održavanja vojnih vežbi, Đink je podvukao da vazduhoplovne snage ostaju važan deo snaga za kontrolu kriznih situacija, suzbijanje ratnih žarišta i dobijanje bitaka.

Vojne napetosti između SAD i Kine događaju se istovremeno sa trgovinskim ratom u koji su dve zemlje ušle nakon odluke Donalda Trampa da uspostavi režim „kaznenih mera“ protiv uvoza iz Kine.

Pogledajte video:Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …