Home / TEMA DANA / Iznenađujuća analiza: AKO POČNE TREĆI SVETSKI RAT, NEĆE GA POČETI NI RUSIJA, NI SAD (VIDEO)

Iznenađujuća analiza: AKO POČNE TREĆI SVETSKI RAT, NEĆE GA POČETI NI RUSIJA, NI SAD (VIDEO)

Bivši glavnokomandujući Severne komande indijske vojske kaže da bi Indija u ratu na dva fronta „spržila“ Pakistan i Kinu.

Pakistan bi pretpeo veći udar i bio vraćen u „kameno doba“.

Istovremeno i kineska infrastrukrira bi bila na nišanu indijskog naoružanja, a posle udara ova zemlje bi bila odsečena od sveta.

Džasval kaže da je Indija spremna za ovaj sukob, ali da ima politiku da ne koristi nuklerano oružje prva, već samo za drugi udar.

„Možemo voditi rat na dva fronta. Ako bi odgovorili na prvi udar, Pakistan bi bio uništen“, kaže on. A ako se Kina uključi u rat to bi značilo udarac za njenu ekonomiju i izolaciju iz međunarodne zajednice.

Novi strah od sukoba u regionu podgrejao je Kinesko-pakistanski ekonomski koridor, čime su odnosi tri zemlje pali na najnižu tačku.

Novi put vredan 33 milijarde funti gradi se na teritoriji Gilgit Baltistan koju Indija smatra svojom. Kina takođe jača vojno prisustvo u oblasti Doklam, a učestale su i razmene artiljerijske vatre između Pakistana i Indije u Kašmiru.

Indija gradi veliku bazu na Sejšelima, u pokušaju da parira sve većem kineskom prisustvu u Indijskom okeanu.

Prošle godine glavnokomandujući Indijske vojske general Bipin Ravar je izrazio zabrinutost za rat na dva fronta. On kaže da je Kina počela da pokazuje mišiće i da postepeno prisvaja teritoriju.

Pogledajte video:


(Dejli star)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …