Home / AKTUELNO / Pada kosovska Vlada? Srpska lista pokreće inicijativu za napuštanje kabineta u Prištini..

Pada kosovska Vlada? Srpska lista pokreće inicijativu za napuštanje kabineta u Prištini..

Predsednik Srpske liste i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić izdao je večeras saopštenje, u kome se navodi da je rukovodstvo Srpske liste održalo hitan sastanak na kome smo usvojili inicijativu za napuštanje Vlade u Prištini.

– Ovo je težak dan za Srbe na Kosovu i Metohiju u kome se najbolje videlo lice prištinskih institucija. Brutalno, sa metkom u cevi, uz šok bombe i besomučno udaranje žena u muškaraca napadnuti su i prebijani legalni i legitimni predstavnici srpskog naroda u pokrajinskim institucijama, ministri, direktori kancelarije, poslanici, gradonačelnici – napisao je Rakić i napomenuo:

– Nakon ovakvog zlodela i demonstriranja sile, rukovodstvo Srpske liste je održalo hitan sastanak na kome smo usvojili inicijativu za napuštanje Vlade u Prištini. O ovoj odluci ćemo obavestiti predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednik Srpske liste kaže da je dijalog u ovakvim okolnostima, kada se na goloruk narod ide sa metkom u cevi, kada se na reč ide kundacima i đonovima čizama, dok se vrši institucionalno nasilje nad građanima, nema nikakvog smisla.

Check Also

SRPSKA DOKTORKA IZ ŠVEDSKE RASPAMETILA JAVNOST: STARI ŠETAJU, ŠKOLE I KAFIĆI RADE, A 10 PUTA VIŠE ZARAŽENIH NEGO U SRBIJI!

U Kraljevini Švedskoj nema policijskog časa, građani se kreću normalno, idu na posao, saobraćaj radi, …