Home / TEMA DANA / SPREMAN SCENARIO ZA NOVI INCIDENT, koji bi poslužio kao izgovor za FINALNI NAPAD i osvajanje severa Kosova! ČEKA SE SAMO OVO…

SPREMAN SCENARIO ZA NOVI INCIDENT, koji bi poslužio kao izgovor za FINALNI NAPAD i osvajanje severa Kosova! ČEKA SE SAMO OVO…

Amerikanci u saradnji sa šiptarskim ekstremistima pripremaju vojnu akciju na severu Kosova kojom planiraju da definitivno pod kontrolu stave ovu teritoriju.

Pošto im nije uspela provokacija prilikom brutalnog hapšenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića, Amerikanci sada žele da izazovu novi incident koji bi im poslužio kao izgovor na finalni napad.

Strategija za ‘osvajanje severa’, tvrde upućeni, uveliko se razrađuje u NATO bazi ‘Bondstil’, a napad se odlaže samo zato što Vašington još nije siguran da li će predsednik Aleksandar Vučić poslati Vojsku Srbije na Kosovo!

Orkestrirani pritisak

Istovremeno sa pripremom osvajanja severa Kosova, Zapad šalje jasne poruke Beogradu šta sve može da mu se desi ukoliko ne bude „kooperativan“.

– Samo glup čovek može da pomisli da je Stjepan Mesić, osvedočeni srbomrzac, slučajno došao u Novi Pazar da pljuje po Srbiji (vidi okvir), kao i da Aleksandar Odžić, lider separatističke Vojvođanske partije i koalicioni partner Saše Jankovića, danima slučajno poziva na rat u Vojvodini!? To su sve jasni signali Srbiji šta joj se može desiti ukoliko ne bude ‘kooperativna’ u vezi sa Kosovom. Uporedo sa tim, Amerikanci u svojoj bazi na Kosovu spremaju vojni plan za napad na sever pokrajine. Pokušaće da isprovociraju Beograd incidentima kao što je bilo brutalno hapšenje Đurića, jer im treba izgovor za vojnu intervenciju. Jedina stvar zbog koje Amerikanci odlažu ovaj plan jeste bojazan da će Vučić odmah poslati vojsku u pokrajinu, a ta vojska bi mogla imati i značajnu podršku Rusije… – prenosi visokopozicionirani zapadni diplomata koji je insistirao na anonimnosti.

I dok niko u vrhu države nije želeo da komentariše naša saznanja, stručnjak za bezbednost Milan Petrić ukazuje na činjenicu da je orkestrirani pritisak na Srbiju usledio nakon što je država odlučno zatražila formiranje ZSO.

– Sve što se dešava proteklih nekoliko dana predstavlja pokušaj disciplinovanja Srbije i predsednika Vučića, koji se usudio da odlučno traži da Priština konačno ispuni obaveze iz Briselskog sporazuma. Srbiji se bukvalno stavlja do znanja da ne talasa jer može biti unazađena. Akcija ROSU na severu Kosova predstavljala je opipavanje terena. To je bio pokušaj zastrašivanja i politički manevar, čiji je cilj da se izbegne formiranje ZSO. Računali su na grešku Beograda, ali se Priština preračunala. I Tači i Haradinaj su svesni da bez vojne podrške Zapada ne mogu ništa da urade na severu Kosova – podvlači Petrić.

Hibridni rat

Bivši visoki oficir Kontraobaveštajne službe Ljuban Karan smatra da je na delu orkestrirana akcija pritiska na vlast čiji je cilj promena državne politike.

– Izazivanjem kontrolisanog haosa na više kriznih područja istovremeno Zapad želi da napravi pometnju i natera Beograd da napravi pogrešan korak. Paralelno sa tim, skupljaju se podaci iz privatnog života određenih ličnosti, pre svih Vučića, verovatno kako bi se eventualnom kompromitacijom pokrenuo lični pritisak na njega. Ovakav ‘hibridni rat’ trajaće neko vreme, a ako ne bude rezultata, onda možemo očekivati agresivniji pristup prema severa Kosova, pa i aktiviranje vojnih snaga – zaključuje Karan.

RATKO DMITROVIĆ TVRDI: Stjepan Mesić sada pokušava isto što je nekada sa SFRJ

Stjepan Mesić u Novom Pazaru ponovio laž da je Milošević razbio SFRJ i izazvao rat. Ništa novo. Ali, zašto u Pazaru? Da li je to mesto nove krize koju će „prijatelji Sandžaka“ izazvati, čim Srbija dodeli Kosovu stolicu u UN? Neće se oni zaustaviti, verujte mi.

(Mediji)

Check Also

RUSKE TRUPE U KAZAHSTANU ZA SAT VREMENA NEUTRALISALE NEKOLIKO STOTINA OBUČENIH MILITANATA

Ruske trupe koje su stigle u Kazahstan uspešno su izvele operaciju eliminisanja nekoliko stotina militanata …