Home / TEMA DANA / SRPSKI POLITIKOLOG ŠOKIRAO JAVNOST: Izdati a vladati- Aleksandar Vučić je izvršio državni udar..! (VIDEO)

SRPSKI POLITIKOLOG ŠOKIRAO JAVNOST: Izdati a vladati- Aleksandar Vučić je izvršio državni udar..! (VIDEO)

Politikolog Cvijetin Milivojević u najnovijoj RasPravdi poredi medijsku scenu devedesetih, kada je lično sarađivao s mnogima koji danas drmaju srpskim informativnim prostorom, sa današnjim “jednoumljem” u Vučićevom režimu.

Milivojević je rekao da je Vučić došao na vlast uz podršku onih zemalja koje su bombardovale Srbiju i okupirale Kosovo i Metohiju.

U emisiji on govori i o manipulacijama u medijima, objašnjavajući pritiske sa kojima su mediji su suočeni što je dovelo do toka da većina novinara su zapravo PR menadžeri pojedinih političkih centara moći. On je posebno naveo primer TV Pink koji je imao “slugeranski” odnos prema svakoj vlasti od kad je osnovan.

Milivojević je govorio i o mehanizma preuzimanja medija od strane kriznih štabova DOS-a.

On je rekao da je Vučić dobro izučio zanat dok je bio “ministar propagande” u vladi Mirka Marijanovića i da je dosegao najviši nivo cenzure u medijima.

Pozivajući narod da preuzme odbranu Kosova i Metohije u svoje ruke, Milivojević podseća aktuelnu vlast da se nijedna država na svetu nije dobrovoljno odricala teritorija, kako Vučić sve otvorenije najavljuje da će uraditi. On je optužio Vučića za državni udar.

– On je pre neki dan izjavio “ja sam za brzo rešavanje statusa Kosova uprkos tome što 80 posto građana Srbije smatra da je zamrznut konflikt najboljlje rešenje. To kaže predsednik Srbije! Znači on uprkos volji 80 posto građana Srbije hoće da uradi nešto drugo? Znate li kako se to zove u demokratiji? Državni udar! – rekao je Milivojević ukazujući da i Milo Đukanović vlada na isti način.

Pogledajte video.. Autor i voditelj Miodrag Žarković:


Check Also

MIHAILO MEDENICA: KOLIKO JE TO KOSOVA I METOHIJE SRBIJI I VUČIĆU DOVOLjNO?

Šta je to, kako veliš Aleksandre Vučiću: “nikome sve- svakome dovoljno”?! Kompromis za koji se …