Home / TEMA DANA / Srpskim probojem 1918. pokidali smo Nemce i Bugare: Podvig Srbije plaćen je gašenjem dve srpske države, Crne Gore i Srbije, evo zašto …

Srpskim probojem 1918. pokidali smo Nemce i Bugare: Podvig Srbije plaćen je gašenjem dve srpske države, Crne Gore i Srbije, evo zašto …

Piše: Radovan Damjanović
Crno-crvena internacionala izvela je u dvadesetom veku nekoliko eksperimenata. Usred Velikog rata ubačen je crveni virus u organizam ruske carevine. Prošlo je sto godina ali obnovljena Rusija još oseća posledice oktobarske infekcije. To se desilo na velikoj sceni svetskog pozorišta.

vojnik-srbin-zastava

Ishod Velikog rata rešen je na sporednoj, maloj sceni. Srpskim probojem 1918. Što bi mladi danas rekli, pokidali smo Nemce i Bugare. Sličnu izjavu, uostalom, o ishodu rata dao je i kajzer koga za sad neću citirati.

Podvig Srbije plaćen životima jedne trećine stanovništva „nagrađen“ je gašenjem dve srpske države, Crne Gore i Srbije. I? Eto, posle jednog veka Crna Gora nije više srpska država. A Srbija? Srbija, poput nekadašnje Rusije, gori u groznici i topi se nagrizana crveno-crnim parazitima.

Jedan od rezultata Velikog rata je obnovljena mržnja među slovenima i nestanak tri pravoslavne države. Dve od pomenute tri su ubačene u nešto što će se od 1930. zvati Jugoslavija. Rusija će postati SSSR. Spolja gledano Rusija je nekako isplivala, a mi, a Srbija? Nad nama se nadvila senka već nekoliko puta viđenog i prisutnog monstruma… Jugoslavije.

Srpski, a slobodno mogu reći i ruski neprijatelji, znaju da koliko god Srbija bila mala i ogoljena, ona ne može pasti, ne može nestati, ne može biti uništena dok je Srbija i dok se tako zove! Jedini način da nas istrebe i nasele našu zemlju antropomorfnim bio-robotima, je da unište samo ime Srbije.

A to će postići jedino, znaju to dobro, prema iskustvu Kraljevine Jugoslavije, ako Srbija izgubi ime. Tek kad promene ime, može da se završi ono što su započeli u Jasenovcu, na Pagu, Jadovnu…

U tom smeru okrenuta su sva njihova oružja; opet je angažovan rimski biskup da nastavi ono što radi od početka. Delovi SPC uključeni su u klovnovsku raspravu o Stepincu. Jer, koja je svrha sastanka na „neutralnom“ terenu, u Novom Sadu. Već sam izbor mesta za ove besramne pregovore je uvreda i poraz za Srbe.

Da li će blaženi postati sveti za njih, ne znači ništa za nas. „Stepi“ je zvezda krvavog i najzverskijeg „rijalitija“ u povesti civilizacije. On je kao starleta koja je poznata jer je bila u rijalitiju, a inače je niko. On je vanserijski serijski ubica i zato je poznat.

Jedini razlog učešća naših episkopa je unija i želja da postanu biskupi, što mnogi već i jesu. Kad smo kod toga, granice đakovačke biskupije su zapravo granice NDH i dolaze do Beograda, pa gospodo, čik to pomenite u tom Novom Sadu.

A šta je sa nama civilima? Nama se u istom cilju poništavanja Srpstva pišu zajednički udžbenici istorije na svim jezicima regiona. U njima je sve objašnjeno, ali tako da smo mi Srbi ipak krivi za sve. Jer da ne insistiramo na Srpstvu, ratova, svih ovih, nebi ni bilo, što je, priznajem, tačno! Da je Srbija pristala da bude silovana nebi ni dobila batine osiromašenim uranijumom.

Neka mi ovde čitalac dopusti mali ekskurs. Setite se one NATO promoterke i čuvenih izjava kako osiromašeni uranijum zapravo i ne zrači „mnogo“ jer je osiromašen! Da bi ime Jugoslavije ponovo ulazilo u svest i podsvest iznova se pričaju bajke kako se kod Broza lepo živelo, kako je svako mogao na more. Pa moglo se i kod Adolfa, i to ne samo na Baltik.

Postavljaju se tako izložbe fotografa iz regiona po Beogradu i Srbiji koje su tobože bez stava i komentara. Ali, recimo, na njima gori kula Minčeta koja spolja ne može da gori, jer je od – kamena! Na fotografijama se ne vide zapaljene auto gume koje su deo pirotehnike na setu.

„Srpski“ glumci idu tamo okolo, po regionu, u jeftine sitkome a njihove kolege dolaze ovde.

Sve navodno zbog veće gledanosti. Deca rođena posle ratova devedesetih predstavljaju najbolju publiku jer se ničega ne sećaju i niočemu ništa ne znaju.

Vratimo se na lakše teme. Pozorištu. Beogradsko Jugoslovensko dramsko pozorište gostuje sa predstavom u HNK. Hrvatsko narodno kazalište. Dakle, ne gostuje Srpsko narodno pozorište u HNK. To ne može. Ali može jugoslovensko dramsko.

Celu ovu paradu podržavaju kablovske televizije a za njima ne zaostaju ni tako zvane velike televizije sa tako zvanom nacionalnom frekvencijom. I kod njih je sve podređeno jugoslavizmu. Od vesti pa do vremenske prognoze. Eksperiment traje… Nastaviće se dok se svi mi uspavani ne probudimo.

(fsksrb.ru)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …