Home / TEMA DANA / ŠTA SE DEŠAVA? RUSKI TU-22M3 SPREMAN DA ZA DVA SATA NAPADNE FLOTU NATO U SREDOZEMNOM MORU!

ŠTA SE DEŠAVA? RUSKI TU-22M3 SPREMAN DA ZA DVA SATA NAPADNE FLOTU NATO U SREDOZEMNOM MORU!

U slučaju pretnje, ruski bombarderi Tu-22M3 spremni su za dva sata da napadnu snage NATO-a na Mediteranu izveštavaju ruski mediji.

Nedavno pojavljivanje u Siriji ruskih bombardera dugog dometa Tu-22M3 omogućilo je ruskoj vojsci da proračuna i napravi plan da izvede udarac protiv snaga NATO-a na Mediteranu.

Kako se ispostavilo, da bi postigli svoje ciljeve, ruskim bombarderima dugog dometa bilo bi potrebno samo oko dva sata za uspešan udar na NATO brodove u Sredozemlju.

Istovremeno, sami udari mogu biti izvedeni čak i iz vazdušnog prostora Iraka, što će značajno skratiti vreme za uništavanje neprijateljskih snaga.

U ovom trenutku Severnoatlantska alijansa pokušava da demonstrira Rusiji svoju superiornost na Mediteranu.

Kako su pokazale nedavne posete ruskih Tu-22M3 Siriji, u slučaju sukoba, ruski bombarderi dugog dometa, koje se s pravom nazivaju „ubicama nosača aviona“, mogu da napadnu brodove NATO-a u najkraćem mogućem roku.

Štaviše, uzimajući u obzir modernizaciju infrastrukture vazdušne baze Hmejmim, dugoročno posmatrano Tu-22M3 mogu se do 2025. godine stacionirati na teritoriji ruskog vojnog aerodroma, što će značajno ojačati rusko vojno prisustvo u regionu.

(Webtribune.rs)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …