Home / TEMA DANA / NEBOJŠA MEDOJEVIĆ NAJAVLJUJE ŠOK OBRT: ABAZOVIĆ MENJA STRANU, IDE KA ĐUKANOVIĆU?

NEBOJŠA MEDOJEVIĆ NAJAVLJUJE ŠOK OBRT: ABAZOVIĆ MENJA STRANU, IDE KA ĐUKANOVIĆU?

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević rekao je da premijer CG Zdravko Krivokapić nije bio uključen u postizanju dogovora DF-a i Demokrata.

Prvi čovek Pokreta za promene (PzP) veruje da će URA ići ka pregovorima sa DPS-om, internacionalizaciji problema i vanrednim izborima.

On kaže da bi bilo bolje da su Demokrate odmah pristupile dogovoru sa DF-om.

“Mi smo bili za novu Vladu, da bude formirana od postojeće većine plus manjinske partije. Kompromis sa Demokratama je da idemo u rekontruisanu vladu, oni više ne stoje na poziciji ekspertske vlade”, pojasnio je Medojević.

Kaže da računa da Ura i dalje bude deo vlasti, ali ne u kapacitetu kao do sada sa pet i po procenata podrške građana.

DF, kako je rekao Medojević, u kontinuitetu govori o neodrživosti aktuelne crnogorske vlade.

Ona nije stabilna vlada i ne može, kaže, sprovesti nužne reforme, imajući u vidu da je njihov neprijatelj nedemontirana Demokratska partija socijalista (DPS).

“Vlada koja je formirana nije bila odgovorna građanima, već je bila odgovorna Crkvi i koncernu Vijesti”, poručio je Medojević.

On je na pres konferenciji rekao i da Evropska unija (EU) već četiri godine nije garant stabilnosti i da je Zapadni Balkan prepušten sam sebi.

“Zbog unutrašnjih poroblema u EU ona nije okrenuta proširenju koje je faktički zaustavljeno”, ocenio je Medojević.

Crna Gora, kao je rekao, mora biti deo projekta Otvoreni Balkan, navodeći kako je premijer Zdravko Krivokapić odbio da javnosti saopšti da je to bio zahtev Njemačke.

“Ako države Balkana samo regulišu oporezivanje, carinjenje, to će imati pozitivno dejstvo na otvaranje novih radnih mesta”, rekao je Medojević.

Check Also

TEŽAK HAOS U EU- RASPAD ENERGETSKOG SISTEMA, SMRZAVANJE I NESTAŠICE!

Međunarodna agencija za energetiku saopštila je da je Rusija sposobna da poveća isporuke gasa, uz …