Home / TEMA DANA / „STRAŠNE STVARI ĆE SE DESITI U CRNOJ GORI- VIŠE ORUŽJA IMA ZAKOPANOG, NEGO ŠTO GA IMA U SVIM VOJNIM MAGACINIMA..“

„STRAŠNE STVARI ĆE SE DESITI U CRNOJ GORI- VIŠE ORUŽJA IMA ZAKOPANOG, NEGO ŠTO GA IMA U SVIM VOJNIM MAGACINIMA..“

Funkcioner DF Andrija Mandić je u Skupštini CG poručio vlasti da povuče predlog Zakona o slobodi veroispovesti i dodao da ih niko ne može zaplašiti.

Dodao je da „više oružja ima zakopanog u Crnoj Gori nego što ima u svim vojnim i policijskim magacinima“.

On je, predlažući da se uvede novi praznik, 13. novembar – Dan Petra II Petrovića Njegoša, kao crnogorski praznik kulture, rekao da vlast želi da otme Njegoševu crkvu.

„Nemojte da idemo ovim putem, jer ćemo ući u ono o čemu piše Gorski vijenac. Nemojte ići tim putem, jer će se desiti strašne stvari u Crnoj Gori, koje mi ne želimo da se dese“, istakao je on.

On je pozvao predstavnike parlamentarne većine, „naročito muslimane i katolike“, da se ne mešaju u ovo pitanje.

„Vašim glasovima direktno ćete uticati na sudbinu i budućnost Pravoslavne crkve u Crnoj Gori i nemojte to da radite. Popričajte sa vašim verskim poglavarima, i nakon toga dođite u ovu Skupštinu.

Ovde će se desiti strašne stvari i kumimo vas Bogom i pozivamo da ako je u pitanju nečija čast i da se neko ponizi, evo mi ćemo se poniziti“, kazao je Mandić.

Predsednik Skupštine Ivan Brajović je kazao da nikad nije dobro dizati tenzije u parlamentu i prizivati strašne stvari, „jer se strašne stvari neće ni desiti“.

„Ovo je država svih građana Crne Gore. Poštujemo sve razlike koje nas čine jačim, a ne slabijim i ranjivijim. Nemojte da niko od nas doprinosi da te razlike budu ono što mi ne želimo, nego da nas snaže, okupljaju i bogate“, kazao je Brajović.

Mandić je međutim odgovorio da ih niko ne može zaplašiti, navodeći da „više oružja ima zakopanog u Crnoj Gori nego što ima u svim vojnim i policijskim magacinima“.

„Prva kap krvi kada padne u Crnoj Gori, zakucati će na vrata onome za koga misli da je odgovoran kako bi taj dug naplatio“, kazao je Mandić.

„To je poruka koju morate da razumete“, kazao je Mandić.

Crnogorski predsednik Milo Đukanović poručio je danas delu opozicije koja tvrdi da će se pre spaliti u parlamentu nego što će dozvoliti usvajanje Zakona o slobodi veroispovesti, da se ne zaleće.

Vlada Crne Gore usvojila je Predlog zakona o slobodi veroispovesti koji podrazumeva da sve verske zajednice moraju dokazati da su pre 1918. bili vlasnici crkvene imovine, inače će im biti oduzeta. Zakonu se oštro protivila Srpska pravoslavna crkva.

Predlog zakona je na dnevnom redu 24. decemba, a sutra je sabor koji u Nikšiću organizuje Mitropolija Crnogorsko-primorska SPC.

(BETA)

Check Also

TAJNE SLUŽBE ZAPADA VRAĆAJU NAVALjNOG U MOSKVU DA POKUŠAJU SA NOVOM OBOJENOM REVOLUCIJOM

Autor: Prof. dr Srđan PERIŠIĆ, geopolitikolog Ruski opozicionar Aleksej Navaljni je već pet meseci u središtu odnosa …