Home / TEMA DANA / SVE KRITIČNIJE! IRAN RASPOREDIO PVO SISTEM U SIRIJI I OKRENUO GA KA IZRAELU: NEĆETE ZNATI ŠTA VAS JE SNAŠLO!

SVE KRITIČNIJE! IRAN RASPOREDIO PVO SISTEM U SIRIJI I OKRENUO GA KA IZRAELU: NEĆETE ZNATI ŠTA VAS JE SNAŠLO!

Oružane snage Islamske Republike Iran rasporedile su jedan od svojih sistema protivvazdušne odbrane na teritoriji Siriji kako bi sprečila izraelske napade.

Kako prenose lokalni mediji, iranska vojska je rasporedila sistem Bavar-373 u vazdušnoj bazi T-4 u sirijskoj provinciji Homs.

“Nekontrolisani napadi Izraela protiv proiranskih snaga u Siriji prisili su iransku vojsku da instalira protivvazdušni sistem. Ovaj sistem je jedan od najnovijih sistema iranske PVO, koji kako tvrde stručnjaci, podseća na ruski S-300, ali je znatno precizniji”, navode lokalni mediji i dodaju:

“Važno je napomenuti da su ovi sistemi instalirani u bazi T-4 gde su prisutni i ruski borbeni avioni.

Pretpostavlja se da bi ovo moglo da natera Izrael da prestane sa napadima, jer bi u suprotnom i Rusija mogla da aktivira svoj sistem S-400, koji bi uništio neprijateljsku avijaciju”.

Iran je nedavno poboljšao svoj PVO sistem Bavar-373, a ovo je prvi put da će biti primenjen u Siriji.

“Iran ima bespilotne letelice, kao i krstareće i balističke rakete, koje lako može da upotrebi protiv Izraela.

Međutim, teško da će išta od toga biti prebačeno u Siriju”, naveo je jedan vojni izvor i dodao da razmeštanje iranskog PVO sistema ne predstavlja pretnju po Izrael, već da bi zaštitio proiranske snage u Siriji.

(Pravda)

Check Also

PRETI OPŠTI HAOS: RUSIJA PREKIDA TRANZIT GASA KROZ POLJSKU- UGROŽENA CELA SREDNJA EVROPA

Ugovor za tranzit gasa u Evropu preko Poljske ističe 18. maja, ali „Gasprom“ još uvek …