Home / TEMA DANA / TAJNI SASTANAK U BONDSTILU NA KOM JE ISPLANIRANO ŠTA ĆE SE DEŠAVATI NA BALKANU: Evo ko je sve učestvovao i šta je dogovoreno!

TAJNI SASTANAK U BONDSTILU NA KOM JE ISPLANIRANO ŠTA ĆE SE DEŠAVATI NA BALKANU: Evo ko je sve učestvovao i šta je dogovoreno!

baza- bondstil- aerodrom- helikopteri
Dešavanja u Makedoniji, koja prete da zatresu ceo Balkan, nisu nimalo slučajna, već su deo šireg plana, čiji je krajnji cilj da Makedonija uđe u NATO pakt.

Na taj način Srbija i Bosna i Hercegovina (odnosno Republika Srpska) ostale bi na vetrometini kao poslednje zemlje u regionu koje se nisu opredelile za ulazak u severnoatlantsku alijansu.

Izvor blizak dešavanjima u Makedoniji tvrdi da su otkriveni dokumenti koji svedoče da je prošlog leta u američkoj bazi Bondstil kod Uroševca održan tajni sastanak na kojem je do detalja isplanirano sve što će se dešavati u Makedoniji.

– Tom sastanku prisustvovali su visoki funkcioneri američke administracije Viktorija Nuland i Brajan Hojt Ji. Tada je isplanirano sve što se u poslednjih godinu dana dešavalo u Makedoniji, počevši od pobede Zaeva na izborima, tiranske platforme, protesta i sporazuma sa Bugarskom. Ostalo je da se ostvarenje plana finalizuje promenom imena Makedonije, ulaskom u NATO i dobijanjem datuma za ulazak u Evropsku uniju – tvrdi izvor.

Međutim, da se na nišanu ne nalazi samo Makedonija piše američki časopis „Nešenel interest”. Oni navode da jedna od meta može biti i Srbija, koja je prema njima bila u sferi ruskog uticaja.

– U ovoj ili onoj meri, sve te zemlje su predmet planova Zapada, koji uključuju i ozbiljne inicijative SAD za rasparčavanje Srbije i svrstavanje Gruzije i Ukrajine u NATO – ističe autor teksta Robert Meri i dodaje da se rat između Rusije i Zapada čini gotovo neizbežnim.

Kako se dalje navodi u tekstu, Zapad do sada nije ukazao na to gde bi mogla biti ograničenja za njegov plan okruživanja Rusije, a demonizacija ruskog predsednika Vladimira Putina od strane američke inteligencije gotovo da je bez presedana kada je reč o mirnodopskim prilikama. Slede nove sankcije protiv Rusije, želeo ih Tramp ili ne, a širenje NATO i zapadno mešanje u situaciju u Ukrajini će se nastaviti, ističe on, dodajući da je okruživanje Rusije „čvrsto na snazi”.

Sa druge strane, politički analitičar Dragomir Anđelković ističe da je ovde reč o nepoznavanju istorije.

– Srbija je uvek bila u bliskim odnosima sa Rusijom, ali nikada nije bila sfera ruskog uticaja na način kao Gruzija i Ukrajina – objašnjava on i dodaje da se Srbija uvek trudila da ima nezavisnu politiku u odnosu na bilo koga.

– Mislim da postoje određeni planovi u delu američke administracije da se vrši pritisak na Srbiju da bi se distancirala što više od Rusije. Ipak, ne mislim da su stvari toliko dramatične da se radi o pokušajima rasparčavanja Srbije. Na Zapadu su svesni da Srbija nastoji da vodi balansiranu politiku i da bi nas prevelik pritisak samo naterao da se potpuno okrenemo Rusiji – navodi Anđelković i dodaje da je ovo pokušaj zastrašivanja Beograda kako bi se pojačao američki uticaj.

(Alo)

Check Also

UDARNO: Amerikanci na granicu sa Ukrajinom rasporedili padobrance 82. vazdušno-desantne brigade SAD

82.vazdušno-desantna brigada SAD primećena je na granici sa Ukrajinom. Pentagon je tajno rasporedio padobrance 82. …